Koláče na plechu
Citrónový stromček PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 26 November 2009 15:04

Ingrediencie

200 g hladkej múky, 50 g Gustinu, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 1 citrón, 125 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 125 g zmäknutého masla, na polevu 200 g práškového cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup

Vajcia s cukrom vyšľaháme do bielej peny. Citrón umyjeme v horúcej vode a kôru nastrúhame. V mise zmiešame múku, gustin, prášok do pečiva. Do múčnej zmesi pridáme vyšľahané vajíčka, kôru, šťavu z citróna (2 lyžice odoberieme na polevu). Všetky prísady vyšľaháme na hladké cesto. Formu vymažeme tukom, vysypeme múkou a naplníme cestom. Povrch vyhladíme. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Na polevu zmiešame cukor s cukrom a natrieme ešte teplý koláč. Necháme vychladnúť.

 

 

 

 

 
Augsburské rezy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 November 2009 16:21

Ingrediencie

cesto: 400 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 3 lyžice kakaa, 250 g  zmäknutého masla, 150 g práškového cukru, 1 žĺtok, 3 lyžice mlieka

plnka: 3 žĺtky, 4 bielka, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 500 g mäkkého tvarohu, 1 zlatý klas, 3 lyžice rozpusteného masla

poleva: 225 g čokolády na varenie, 165 ml smotany na varenie

Postup

Suroviny na cesto zmiešame a rozdelíme na dve časti. Prvú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Suroviny na plnku (okrem bielkov) zmiešame a opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov. Plnku rovnomerne rozotrieme na cesto a prikryjeme druhým vyvaľkaným cestom. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť. Čokoládu so šľahačkou vo vodnom kúpeli vymiešame do hladka a polejeme koláč, necháme vychladnúť.  

zdroj:www.mimibazar.cz

 


 

 

 
Rezy s tvarohovou plnkou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 November 2009 16:33

Ingrediencie

cesto: 300 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 200 g Hery, 80 g práškového cukru, 1 vajíčko

plnka: 5 žĺtok, 150 g práškového cukru, 500 g mäkkého tvarohu, 1 vanilkový cukor

sneh: 5 bielkov, 250 g práškového cukru

Postup

Do múky narežeme Heru, pridáme prášok do pečiva, práškový, vanilkový cukor, vajíčko a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pripravíme si plnku: Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, pridáme tvaroh, vanilkový cukor a dôkladne vymiešame.

Plnku rozotrieme na cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov. Asi 10 minút pred upečením, koláč vyberieme a potrieme snehom, ktorý si vyšľaháme z bielkov a cukru. Dopečieme. Necháme vychladnúť a krájame rezy namočeným nožom.

 


 

 

 
Šťavnatý orechový koláč PDF Tlačiť E-mail
Streda, 28 Október 2009 13:10

Ingrediencie

cesto: 6 vajec, 6 lyžíc práškového cukru, 6 lyžíc polohrubej múky, 2 lyžice pomletých orechov, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice kompótovej šťavy (ja som použila jablkovú), 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva

plnka: 400 g kyslej smotany, 150 g bieleho jogurtu, 150 g práškového cukru, 130 g pomletých orechov, 1 balíček okrúhlych piškót, rum

Postup

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme ovocnú šťavu, múku, orechy, kakao, kypriaci prášok a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. 

Na vychladnuté cesto poukladáme piškóty a pokvapkáme ich rumom. V miske zmiešame smotanu, jogurt, cukor a orechy. Rovnomerne natrieme na piškóty a odložíme do chladničky na pár hodín. 

 


 

 

 
Pilinové rezy PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 06 Október 2009 09:04

Ingrediencie

cesto: 250 g Hery, 180 g kryštálového cukru, 3 vajcia, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 50 g kakaa, 200 g kyslej smotany

krém: 2 sáčky mandľového pudingu v prášku, 750 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 4 lyžice cukru, 2 kyslé smotany, 1 želatinový stužovač

piliny: 50 g masla, 100 g strúhaného kokosu, 70 g práškový cukor

Postup

Heru rozpustíme, odstavíme z ohňa a vmiešame cukor. Až zmes vychladne (stačí teplá) vmiešame celé vajcia. Potom primiešame múku s práškom do pečiva a kakaom, nakoniec vmiešame smotanu. Cesto (je dosť tuhé) rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 10 minút.

Krém: Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme hustý puding. Do vlažného vmiešame smotanu. Stužovač rozmiešame v 100 ml vody a postupne do pudingu zamiešavame. Rozotrieme na vychladnutý plát. Posypeme pilinami a trochu ich do krému zatlačíme. Necháme v chlade stuhnúť.

Piliny: na panvici rozohrejeme maslo a vmiešame cukor s kokosom. Osmažíme do ružova.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 

 
Čokoládové rezy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 06 September 2009 14:32

Ingrediencie

cesto: 1 hrnček cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 3 vajcia, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja

krém: 2 čokoládové pudingy v prášku, 500 ml mlieka, 2 lyžice kakaa, 5 lyžíc cukru, 500 g mäkkého tvarohu

ďalej: kokos na posypanie

Postup

Na cesto si zmiešame postupne všetky suroviny. Dôkladne vymiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť. Medzitým si uvaríme z mlieka, pudingov, kakaa a cukru hustý puding, ktorý necháme za občastného  miešania vychladnúť. Do vychladenej pudingovej zmesy vmiešame tvaroch a dôkladne vymiešame. Krém rozotrieme na upečený korpus a posypeme kokosom. Necháme v chlade stuhnúť. 

zdroj:www.mimibazar.cz

 


 

 
Buchta Himaláje PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 20 August 2009 11:10

Ingrediencie

tmavé cesto: 1 prášok do pečiva, 2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček cukru krupica, 1 hnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia, 2 lyžice kakaa, 1 lyžička citrónovej kôry

svetlé cesto: 500 g mäkkého tvarohu, 1 vanilkový cukor, 1 vanilkový pudingový prášok, 1 hrnček práškového cukru, 2 vajcia, 1 hrnček mlieka

Postup

tmavé cesto: Zvlášť vyšľaháme vajíčka s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme ostatné suroviny a dôkladne premiešame. 

svetlé cesto: Tak isto zvlášť vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny a postupne pridáme ostatné suroviny. 

Na plech vystlaný papierom na pečenie vylejeme polovicu tmavého cesta. Potom vylejeme celé svetlé cesto a nakoniec rozotrieme zvyšné tmavé cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Hotový, vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom. 

 


 

 

 
Broskyňový koláč PDF Tlačiť E-mail
Streda, 12 August 2009 13:48

Ingrediencie

cesto: 5 vajec, 150 g práškového cukru, 10 lyžíc vody, 2 lyžice oleja, 150 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva

ďalej: veľký broskyňový kompót (môže byť aj marhuľový), 200 ml pomarančového sirupu, 2 Zlaté klasy

Postup

Cukor vymiešame so žĺtkami do svetlej peny. Postupne pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Medzitým si pripravíme krém. Zlejeme si šťavu z kompótu, prilejeme sirup a doplníme vodou do 1 litra. Nasypeme Zlaté klasy a uvaríme puding. Na teplé cesto poukladáme broskyne a rovnomerne nalejeme uvarený horúci puding. Necháme poriadne vychladnúť a v chlade stuhnúť. 

 


 

 

 
Cuketové rezy PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 04 August 2009 14:37

Ingrediencie

350 g očistenej cukety, 350 g polohrubej múky, 300 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, 4 lyžice oleja, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa, trochu mlieka

Postup

Vajcia vymiešame s cukrom do bielej peny, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Potom primiešame kakao, vanilkový cukor a na jemné rezančeky nastrúhanú cuketu. Keď je cesto veľmi husté, môžeme pridať trochu mlieka. Dôkladne vymiešame. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 35-40 minút. Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou. 

 


 

 
Citrónové mesiačiky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 23 Júl 2009 06:04

Ingrediencie

4 vajcia, 250 g práškového cukru, 250 g Hery, 150 g hladkej múky, 150 g hrubej múky, 1 balíček prášok do pečiva, šťava a postrúhaná kôra z 1 citróna, 100 ml mlieka

poleva: 250 g práškového cukru, šťava z 1 citróna, 1 lyžica horúcej vody

Postup

Žĺtky, cukor a Heru vymiešame. Potom pridáme striedavo múku, prášok do pečiva, šťavu a kôru z citróna, mlieko a nakoniec vmiešame tvrdý sneh. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Na polevu si vymiešame práškový cukor s citrónovou šťavou a vodou na hladkú polevu, ktorou polejeme vychladnutý koláč. Z cesta vykrajujeme okrúhlou formičkou (alebo pohárom) mesiačiky.

 


 

 
Svokrin úsmev PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 Júl 2009 14:27

Ingrediencie

cesto: 3 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček cukru, 1 vajíčko, 1 žĺtok, 2 lyžice kyslej smotany, 2 vanilkové cukre, 1 lyžička citrónovej kôry, 1 kypriaci prášok do pečiva, 1 Palmarín, 2 lyžice kakaa

plnka: 1 l mlieka, 4 práškové jahodové pudingy, 5 lyžíc kryštalového cukru

ďalej: 2 jahodové kompóty, jahodový džem

Postup

Všetky suroviny na cesto zmiešame. Palmarín narežeme a vypracujeme tuhé cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade odležať. Polovicu cesta vyvaľkáme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto potrieme džemom, posypeme precedenými jahodami. Z mlieka, cukru a pudingov si uvaríme hustý puding, ktorý rovnomerne nalejeme na jahody. Plnku prikryjeme druhou rozvaľkanou polovicou cesta a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30-35 minút. Skúšame špajlou. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.  

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 9 z 13

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist