Piatok, 22 Január 2010 11:03 |
Ingrediencie 3 vajíčka, 170 g práškového cukru, 100 ml oleja, šťava z 1 citróna, 150 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 100 g strúhaného kokosu, 150 g najemno postrúhanej mrkvy, hrsť hrozienok Postup Vajíčka, cukor, olej a šťavu z citróna vymiešame do penista. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kokos, hrozienka a mrkvu. Všetko dôkladne vymiešame a nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Po vychladnutí môžeme ozdobiť citrónovou polevou.
|
Sobota, 02 Január 2010 13:13 |
Ingrediencie 250 ml smotany na šľahanie, 220 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 3 vajcia, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva plnka: 170 g kokosu, 250 g kúskového ananásového kompótu, 3 lyžice mlieka, 100 g masla, 200 g práškového cukru Postup Šľahačku s cukrom vyšľaháme do polotuha. Vmiešame vajcia, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dôkladne vymiešame a cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút, potom na koláč rozotrieme plnku a dopečieme do zlatista. plnka: na suchej panvici popražíme kokos do zlatista. Maslo, cukor, mlieko rozpustíme na ohni, vmiešame kokos a necháme vychladnúť. Potom vmiešame ananás bez šťavy. zdroj:www.mimibazar.cz
|
Štvrtok, 26 November 2009 15:04 |
Ingrediencie 200 g hladkej múky, 50 g Gustinu, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 1 citrón, 125 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 125 g zmäknutého masla, na polevu 200 g práškového cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy Postup Vajcia s cukrom vyšľaháme do bielej peny. Citrón umyjeme v horúcej vode a kôru nastrúhame. V mise zmiešame múku, gustin, prášok do pečiva. Do múčnej zmesi pridáme vyšľahané vajíčka, kôru, šťavu z citróna (2 lyžice odoberieme na polevu). Všetky prísady vyšľaháme na hladké cesto. Formu vymažeme tukom, vysypeme múkou a naplníme cestom. Povrch vyhladíme. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Na polevu zmiešame cukor s cukrom a natrieme ešte teplý koláč. Necháme vychladnúť. |
Nedeľa, 22 November 2009 16:21 |
Ingrediencie cesto: 400 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 3 lyžice kakaa, 250 g zmäknutého masla, 150 g práškového cukru, 1 žĺtok, 3 lyžice mlieka plnka: 3 žĺtky, 4 bielka, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 500 g mäkkého tvarohu, 1 zlatý klas, 3 lyžice rozpusteného masla poleva: 225 g čokolády na varenie, 165 ml smotany na varenie Postup Suroviny na cesto zmiešame a rozdelíme na dve časti. Prvú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Suroviny na plnku (okrem bielkov) zmiešame a opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov. Plnku rovnomerne rozotrieme na cesto a prikryjeme druhým vyvaľkaným cestom. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť. Čokoládu so šľahačkou vo vodnom kúpeli vymiešame do hladka a polejeme koláč, necháme vychladnúť. zdroj:www.mimibazar.cz
|
Nedeľa, 15 November 2009 16:33 |
Ingrediencie cesto: 300 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 200 g Hery, 80 g práškového cukru, 1 vajíčko plnka: 5 žĺtok, 150 g práškového cukru, 500 g mäkkého tvarohu, 1 vanilkový cukor sneh: 5 bielkov, 250 g práškového cukru Postup Do múky narežeme Heru, pridáme prášok do pečiva, práškový, vanilkový cukor, vajíčko a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pripravíme si plnku: Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, pridáme tvaroh, vanilkový cukor a dôkladne vymiešame. Plnku rozotrieme na cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov. Asi 10 minút pred upečením, koláč vyberieme a potrieme snehom, ktorý si vyšľaháme z bielkov a cukru. Dopečieme. Necháme vychladnúť a krájame rezy namočeným nožom.
|
Streda, 28 Október 2009 13:10 |
Ingrediencie cesto: 6 vajec, 6 lyžíc práškového cukru, 6 lyžíc polohrubej múky, 2 lyžice pomletých orechov, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice kompótovej šťavy (ja som použila jablkovú), 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva plnka: 400 g kyslej smotany, 150 g bieleho jogurtu, 150 g práškového cukru, 130 g pomletých orechov, 1 balíček okrúhlych piškót, rum Postup Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme ovocnú šťavu, múku, orechy, kakao, kypriaci prášok a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Na vychladnuté cesto poukladáme piškóty a pokvapkáme ich rumom. V miske zmiešame smotanu, jogurt, cukor a orechy. Rovnomerne natrieme na piškóty a odložíme do chladničky na pár hodín.
|
Utorok, 06 Október 2009 09:04 |
Ingrediencie cesto: 250 g Hery, 180 g kryštálového cukru, 3 vajcia, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 50 g kakaa, 200 g kyslej smotany krém: 2 sáčky mandľového pudingu v prášku, 750 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 4 lyžice cukru, 2 kyslé smotany, 1 želatinový stužovač piliny: 50 g masla, 100 g strúhaného kokosu, 70 g práškový cukor Postup Heru rozpustíme, odstavíme z ohňa a vmiešame cukor. Až zmes vychladne (stačí teplá) vmiešame celé vajcia. Potom primiešame múku s práškom do pečiva a kakaom, nakoniec vmiešame smotanu. Cesto (je dosť tuhé) rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 10 minút. Krém: Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme hustý puding. Do vlažného vmiešame smotanu. Stužovač rozmiešame v 100 ml vody a postupne do pudingu zamiešavame. Rozotrieme na vychladnutý plát. Posypeme pilinami a trochu ich do krému zatlačíme. Necháme v chlade stuhnúť. Piliny: na panvici rozohrejeme maslo a vmiešame cukor s kokosom. Osmažíme do ružova. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Nedeľa, 06 September 2009 14:32 |
Ingrediencie cesto: 1 hrnček cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 3 vajcia, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja krém: 2 čokoládové pudingy v prášku, 500 ml mlieka, 2 lyžice kakaa, 5 lyžíc cukru, 500 g mäkkého tvarohu ďalej: kokos na posypanie Postup Na cesto si zmiešame postupne všetky suroviny. Dôkladne vymiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť. Medzitým si uvaríme z mlieka, pudingov, kakaa a cukru hustý puding, ktorý necháme za občastného miešania vychladnúť. Do vychladenej pudingovej zmesy vmiešame tvaroch a dôkladne vymiešame. Krém rozotrieme na upečený korpus a posypeme kokosom. Necháme v chlade stuhnúť. zdroj:www.mimibazar.cz
|
Štvrtok, 20 August 2009 11:10 |
Ingrediencie tmavé cesto: 1 prášok do pečiva, 2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček cukru krupica, 1 hnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia, 2 lyžice kakaa, 1 lyžička citrónovej kôry svetlé cesto: 500 g mäkkého tvarohu, 1 vanilkový cukor, 1 vanilkový pudingový prášok, 1 hrnček práškového cukru, 2 vajcia, 1 hrnček mlieka Postup tmavé cesto: Zvlášť vyšľaháme vajíčka s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme ostatné suroviny a dôkladne premiešame. svetlé cesto: Tak isto zvlášť vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny a postupne pridáme ostatné suroviny. Na plech vystlaný papierom na pečenie vylejeme polovicu tmavého cesta. Potom vylejeme celé svetlé cesto a nakoniec rozotrieme zvyšné tmavé cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Hotový, vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.
|
Streda, 12 August 2009 13:48 |
Ingrediencie cesto: 5 vajec, 150 g práškového cukru, 10 lyžíc vody, 2 lyžice oleja, 150 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva ďalej: veľký broskyňový kompót (môže byť aj marhuľový), 200 ml pomarančového sirupu, 2 Zlaté klasy Postup Cukor vymiešame so žĺtkami do svetlej peny. Postupne pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Medzitým si pripravíme krém. Zlejeme si šťavu z kompótu, prilejeme sirup a doplníme vodou do 1 litra. Nasypeme Zlaté klasy a uvaríme puding. Na teplé cesto poukladáme broskyne a rovnomerne nalejeme uvarený horúci puding. Necháme poriadne vychladnúť a v chlade stuhnúť.
|
|
|