Strúhaný tvarohový koláč Tlačiť
Pondelok, 19 Júl 2010 13:08

Ingrediencie

Cesto: 400 g polohrubej múky, 150 g kryštál.cukru, 1 HERU, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 3 lyžice kakaa, štipku soli

Plnka: 500 g tvarohu, 100 g prášk.cukru, 1 vanilkový cukor, 3 vajcia, citrónovú kôru z 1/2 citróna

Postup

Cesto: Múku preosejeme a zmiešame s kakaom, cukrom, práškom do pečiva a vanilkovým cukrom a soľou. Vmiešame po častiach zmäknutú Heru a vajce. Spracujeme vláčne cesto, ktoré dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 1 hodinu.
Plnka: Plnku si zmiešame až po stuhnutí cesta v chladničke. Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a 3 žĺtkami. Z 3 bielkov vyšľaháme  tuhý sneh a zľahka vmiešame do tvarohovej zmesi. Plech vymastite a vysypte hrubou múkou alebo použijeme len papier na pečenie.
Stuhnuté cesto rozdelíme na 2 polovice - prvú polovicu nastrúhame na hrubom strúhadle rovnomerne po celom plechu. Pridáme na vrstvu tvarohovú zmes a na tvarohovú zmes postrúhame druhú polovicu cesta. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 - 25 min.