Drožďové rezy s lekvárom Tlačiť
Nedeľa, 19 Jún 2011 10:52

Ingrediencie

200 g Hery, 100 g práškového cukru, 4 žĺtky, 20 g čerstvého droždia, 100 ml mlieka, 350 g hrubej múky, ríbezľový džem

bielkový sneh: 4 bielky, 100 g práškového cukru

Postup

Heru rozpustíme, pridáme cukor, žĺtky a dobre vymiešame, prilejeme droždie rozmiešané  v mlieku a spolu ešte premiešame. Nakoniec pridáme múku. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry (180 stupňov). Pred dopečením vyberieme z rúry, natrieme džemom a  bielkovým snehom, vložíme späť do rúry a pomaly dopečieme. Upečené a vychladnuté pokrájame na rezy.

Bielkový sneh: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova dotuha ušľaháme.