Čokoládový koláč s tvarohom Tlačiť
Pondelok, 04 Júl 2011 15:37

Ingrediencie

cesto: 350 g polohrubej múky, 5 vajec, 250 ml acidofilného mlieka, 100 g čokolády na varenie, 125 g Hery, 200 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice kakaa, štipka soli

tvarohová plnka: 500 g jemného tvarohu, 2 vanilkové cukry, 2 lyžice práškového cukru, 2 lyžice Gustinu - všetko spolu vymiešame

Postup

Celé vajcia vyšľaháme s cukrami do bielej peny. Vo vodnom kúpeli rozpustíme Heru s čokoládou. V miske spolu premiešame múku, prášok do pečiva, kakao a soľ. Do vyšľahaných vajec pridáme rozpustenú a jemne vychladenú čokoládu, primiešame múkovú zmes a mlieko. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto lyžicou tvoríme kôpky z tvarohovej plnky. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút. Skúšame špajlou. Necháme vychladnúť a pocukrujeme.