Makový koláč s broskyňami Tlačiť
Pondelok, 08 August 2011 19:43

Ingrediencie

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru krupica, 1 a 1/2 hrnčeka mlieka, 1 hrnček oleja, 1 hrnček mak celý, 3 vajcia, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 1 veľký broskyňový kompót, broskyňový džem, čokoládová poleva

Postup

V miske zmiešame cukor, mlieko, olej, vajcia. Postupne pridávame mak, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne vymiešame. Nakoniec vmiešame na kúsky nakrájané broskyne. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov, skúšame špajlou. Upečený koláč natrieme džemom a po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.