Slivkový mrežovník s tvarohom Tlačiť
Nedeľa, 14 August 2011 16:28

Ingrediencie

250 g Palmarínu, 500 g polohrubej múky, 3 vajcia, 200 g cukru kryštál, 1 lyžička sódy bikarbóny, 300 g tvarohu, 50 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, slivky, 3 lyžice cukru kryštál na posypanie

Postup

Z múky, sódy, margarínu, 2 vajec a cukru vypracujeme vláčne cesto. Z cesta vyvaľkáme plát, pričom si časť cesta necháme na mriežku. Plát preložíme pomocou valčeka na plech vystlaný papierom na pečenie. Tvaroh si zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a rozotrieme ho na pripravené cesto. Na vrch husto rozložíme polky sliviek, posypeme ich 3 lyžicami cukru. Zo zvyšného cesta formujeme šulky, z ktorých vytvoríme na povrchu koláča mriežku, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov.