Šťavnatý koláč s čokoládou Tlačiť
Štvrtok, 22 September 2011 06:01

Ingrediencie

cesto: 5 vajec, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček Granka, 1 hrnček oleja, 1 prášok do pečiva

na potretie: pol hrnčeka vody, 2 lyžičky instantnej kávy, 2 lyžičky cukru, malinový džem

poleva: 250 ml smotany na šľahanie, 200 g čokolády na varenie

Postup

V miske zmiešame vajcia, cukor, múku, granko, olej a prášok do pečiva. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov.

Medzitým si uvaríme kávu a pokvapkáme ňou ešte teplý koláč. Natrieme džemom. V smotane rozpustíme čokoládu, spolu povaríme. Vylejeme na koláč a rovnomerne rozotrieme. Koláč necháme na chladnom mieste odležať najlepšie cez noc.

zdroj:www.mimibazar.sk