Krtková torta na plechu PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 19 November 2011 19:46

Ingrediencie

cesto: 2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček cukru, 2 vajcia, 1 hrnček oleja, 1 hrnček mlieka, 1 prášok do pečiva, 3 lyžice kakaového prášku, štipka soli

náplň: 250 g tvarohu, 400 g kyslej smotany, 1 sáčok vanilkového pudingového prášku, 300 ml mlieka, 250 ml smotany na šľahanie, 2 vanilkové cukre, 8 lyžíc cukru, 100 g horkej čokolády, 6 banánov

Postup

Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Do misky dáme žĺtky, cukor, olej a rozšľaháme dohladka. Pridáme múku, mlieko a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov a štipku soli.

Cesto rovnomerne rozotrieme na vyšší plech ( 36x28 ) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov a necháme vychladnúť.

Z mlieka, 4 lyžíc cukru, pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.

Tvaroh, vanilkový cukor a kyslé smotany vyšľaháme dohladka. Po častiach všľaháme vychladnutý puding, vmiešame smotanu ušľahanú do tuha, nahrubo nastrúhanú čokoládu a nakoniec podľa chuti dosladíme.

Do vychladeného korpusu vydlabeme asi 1 cm hlbokú priehlbeninu, necháme asi centimetrový okraj. Naskladáme pozdĺžne nakrájané banány, medzery medzi nimi vyplníme krémom a zvyšný krém navrstvíme na banány. Vydlabanú časť korpusu rozdrobíme a posypeme ním vrch koláča. Necháme stuhnúť najlepšie cez noc.

zdroj:www.dortomanie.cz

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Rumová bábovka dvojfarebná

Ingrediencie 4 vajcia, štipka soli, 250 g kryštálového...

Mrveničkový koláč s jablkami

Ingrediencie 300 g polohrubej múky, 3 lyžičky prášku...

Cícerové rizoto s pšenom

Ingrediencie 1 šálku nevareného pšena, bielu časť...

Pečená hliva ustricová

Ingrediencie 1 balenie hlivy ustricovej, 4 červené...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist