Tvarohovo - citrónový koláč Tlačiť
Streda, 06 Marec 2013 14:21

Ingrediencie

450 g polohrubej múky, 300 g kryštálového cukru, 300 ml mlieka, 2 vajcia, 1,5 vanilkového pudingu v prášku, 1 vanilkový cukor, 1 balíček kypriaceho prášku, 150 ml oleja, 300 g jemného tvarohu

poleva: 150 g práškového cukru, šťava z jedného citróna, 1 lyžica horúcej vody

Postup

Múku zmiešame s práškom do pečiva a cukrom. Vo vlažnom mlieku rozmiešame pudingový prášok a prilejeme ho k múke. Pridáme vanilkový cukor, vajcia, olej a všetko spolu zmiešame. Nakoniec do cesta zapracujeme tvaroh. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a a upečieme.

Na polevu vymiešame cukor, šťavu z citróna a vodu na hladkú polevu, ktorou polejeme vychladnutý koláč.