Tvarohovo - gaštanové rezy Tlačiť
Piatok, 12 Apríl 2013 17:10

Ingrediencie

cesto: 400 g hladkej múky, 250 g Hery, 2 vajcia, 1 prášok do pečiva, 1 lyžica kakaa, 3 lyžice mlieka

plnka: 4 vajcia, 500 g mäkkého tvarohu, 250 g gaštanového pyré, 100 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 Zlatý klas, 200 ml mlieka

Postup

V miske zmiešame múku so zmäknutou Herou, vajcami, práškom do pečiva, s kakaom a mliekom. Vypracujeme cesto. Z cesta odložíme zhruba 100 g nabok. Zvyšné cesto roztlačíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vo väčšej mise zmiešame tvaroh, gaštanové pyré, oba druhy cukru, Zlatý klas, mlieko a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zamiešame do masy. Plnku vylejeme na cesto na plechu.

Z odloženého cesta vyvaľkáme dlhý tenký valec, ktorý nakrájame na rovnaké veľké kúsky. Nimi posypeme vrch koláča. Pečieme  pri teplote 180 stupňov cca 35 až 40 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť na plechu a nakrájame rezy.