Ruský jablkový koláč |
![]() |
Utorok, 16 Apríl 2013 07:36 |
Ingrediencie 250 g hladkej múky, 250 g cukru krupica, 250 g Hery, 50 g orechov, 50 g čokolády, 4 vajcia, 4 jablká, 2 vanilkové cukre, 2 lyžice kakaa, 1 lyžička škorice, 1 prášok do pečiva, 50 ml rumu, 1 lyžička mandľovej arómy Postup Heru s cukrami vyšľaháme. Postupne primiešame žĺtka, kakao, rum, škoricu, madľovú arómu. Nakoniec do masy pridáme nahrubo nasekané orechy, čokoládu a premiešame. Vsypeme múku s práškom do pečiva a nakoniec očistené a na malé kocky nakrájané jablká. A nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 stupňov. Skúšame špajlou. Koláč ozdobíme čokoládovou polevou. zdroj:www.varecha.pravda.sk
|