Parížske rezy PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 22 Apríl 2013 18:41

Ingrediencie

cesto: 225 g masla, 6 žĺtky, 180 g práškového cukru, 315 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva

plnka: 270 g vlašských orechov, 6 bielka

ďalej: lekvár

Postup

Maslo, žĺtky, cukor, múku s práškom do pečiva zmiešame a vypracujeme tuhé cesto. Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a po celej dĺžke ho rovnomerne roztiahneme. Takto pripravené cesto potrieme lekvárom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh do ktorých vmiešame mleté orechy. Orechový sneh rozotrieme na lekvár a pečieme pri teplote 190 stupňov. Skúšame špajlou. Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame a posypeme práškovým cukrom.

zdroj: http://designbysuzi.blogspot.sk/

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Rumová bábovka dvojfarebná

Ingrediencie 4 vajcia, štipka soli, 250 g kryštálového...

Mrveničkový koláč s jablkami

Ingrediencie 300 g polohrubej múky, 3 lyžičky prášku...

Cícerové rizoto s pšenom

Ingrediencie 1 šálku nevareného pšena, bielu časť...

Pečená hliva ustricová

Ingrediencie 1 balenie hlivy ustricovej, 4 červené...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist