Tvarohový koláč so želatinou PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 02 Máj 2013 18:39

Ingrediencie

cesto: 6 vajcia, 6 lyžíc polohrubej múky, 6 lyžíc cukru krupica, 2 lyžice kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 100 ml oleja

plnka: 500 g jemného tvarohu, 250 g masla, 1 vanilkový cukor, 8 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice rumu

želatina: 1 l vody, 1 práškový pomarančový džús ( použila som TANG), 7 lyžíc cukru krupica, 2 Zlaté klasy

Postup

Celé vajcia s cukrom vyšľaháme a postupne pridávame olej, múku, prášok do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme tvaroh a rum. Plnku rozotrieme na vychladnutý koláč.

želatina: V 500 ml vody na ohni rozpustíme cukor a šumienku. V ďalších 500 ml rozmiešame Zlatý klas a vlejeme do vriaceho cukrového rozvaru. Za stáleho miešania necháme zhustnúť. Necháme želatinu trošku vychladnúť  a potom rozotrieme na tvarohovú plnku. Odložíme do chladu stuhnúť a krájame na rezy.

zdroj:www.ywettrecepty.blogspot.sk

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Rumová bábovka dvojfarebná

Ingrediencie 4 vajcia, štipka soli, 250 g kryštálového...

Mrveničkový koláč s jablkami

Ingrediencie 300 g polohrubej múky, 3 lyžičky prášku...

Cícerové rizoto s pšenom

Ingrediencie 1 šálku nevareného pšena, bielu časť...

Pečená hliva ustricová

Ingrediencie 1 balenie hlivy ustricovej, 4 červené...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist