Rebarborový koláč Tlačiť
Štvrtok, 25 Júl 2013 14:22

Ingrediencie

3 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček mlieka, 3/4 hrnčeka oleja, 1 hrnček cukru krupica, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 4 rebarbory

posýpka: 8 lyžíc masla, 1 hrnček polohrubej múky, 1/2 hrnčeka cukru krupica

Postup

Z vajíčka a cukru vyšľaháme bielu penu. Postupne vlejeme olej, mlieko a nakoniec vsypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch poukladáme na kolieska nakrájanú očistenú rebarboru. V miske zmiešame maslo, múku a cukor. Rukou spracujeme posýpku, ktorou posypeme vrch koláča. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.