Koláč s gaštanovým krémom Tlačiť
Nedeľa, 15 Február 2009 13:55

Ingrediencie

cesto: 3 vajcia, 100 g práškového cukru, 100 g masla, 5 Pl polohrubej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva

plnka: 500 g gaštanového pyré, 150 g práškového cukru, 300 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky

ďalej: rum

Postup

Maslo vymiešame s práškovým cukrom a so žĺtkami. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vlejeme na plech vystlaný  papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť. Gaštanové pyré vymiešame s cukrom. Smotanu vyšľaháme so stužovačom dotuha. Po častiach pridávame do vyšľahanej smotany vymiešane gaštanové pyré a spolu vymiešame.

Po vychladnutí cesto pokvapkáme rumom a natrieme naň plnku. Necháme v chlade stuhnúť. Povrch ľubovoľne ozdobíme.