Ľahký vánok Tlačiť
Nedeľa, 15 Február 2009 14:23

Ingrediencie

cesto: 300 g masla alebo margarínu, 300 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžička rumu, 4 žĺtka, 3 lyžice mlieka, 6 bielok, 400 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa

plnka: 2 žĺtka, 3 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 500 g tvarohu, 50 ml mlieka

Postup

Mäkké maslo alebo margarín, práškový cukor, vanilkový cukor a rum vyšľaháme do peny. Postupne pridávame žĺtka a mlieko. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s kypriacim práškom. Múku a sneh striedavo zľahka vmiešame do peny. Polovicu cesta rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do druhej polovice cesta vmiešame kakao. Pripravíme si náplň vymiešaním žĺtov s práškovým, vanilkovým cukrom. Pridáme tvaroh, mlieko a všetko spolu dobre vymiešame. Náplň opatrne natrieme na biele cesto, pokryjeme kakaovým cestom a pečieme pri teplote 180 stupňov. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.

zdroj:www.mimibazar.cz