Piškóta s krémom a šľahačkou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 14:42

Ingrediencie

cesto: 200 g polohrubej múky, 4 vajcia, 200 g práškového cukru, 4 lyžice teplej vody

krém: 500 ml mlieka, 2 jahodové pudingy, 4 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, 250 g mäkkého tvarohu, 250 g masla

ďalej: 2 šľahačky v prášku, 1 stužovač šľahačky, 300 ml studeného mlieka

Postup

Žĺtky ušľaháme s cukrom a pridáme postupne vodu. Potom vmiešame múku a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Pripravíme si krém: Z mlieka, pudingu a 4 lyžíc cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme vanilkový cukor, tvaroh a nakoniec zmäknuté maslo. Dôkladne vymiešame. Hotový krém rovnomerne natrieme na vychladnutý koláč. Nakoniec vyšľaháme šľahačku v prášku, stužovač a mlieko do tuha. Natrieme na krém. Vrch posypeme strúhanou čokoládou. Necháme v chlade stuhnúť.

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Celozrnný pšeničný bochník

Ingrediencie 400 ml vody, 1 rozdrvená tableta celaskonu...

Perník s brusnicami

Ingrediencie 100 ml oleja, 400 g hladkej múky, 300...

Rýchly pšenično - ražný chlieb

Ingrediencie 175 ml mlieka, 175 ml vody, 2,5 lyžičky...

Dukátové buchtičky

Ingrediencie cesto: 250 ml mlieka, štipka soli, 6...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist