Piškóta s krémom a šľahačkou Tlačiť
Nedeľa, 15 Február 2009 14:42

Ingrediencie

cesto: 200 g polohrubej múky, 4 vajcia, 200 g práškového cukru, 4 lyžice teplej vody

krém: 500 ml mlieka, 2 jahodové pudingy, 4 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, 250 g mäkkého tvarohu, 250 g masla

ďalej: 2 šľahačky v prášku, 1 stužovač šľahačky, 300 ml studeného mlieka

Postup

Žĺtky ušľaháme s cukrom a pridáme postupne vodu. Potom vmiešame múku a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Pripravíme si krém: Z mlieka, pudingu a 4 lyžíc cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme vanilkový cukor, tvaroh a nakoniec zmäknuté maslo. Dôkladne vymiešame. Hotový krém rovnomerne natrieme na vychladnutý koláč. Nakoniec vyšľaháme šľahačku v prášku, stužovač a mlieko do tuha. Natrieme na krém. Vrch posypeme strúhanou čokoládou. Necháme v chlade stuhnúť.