Tvarohový krémovník Tlačiť
Nedeľa, 15 Február 2009 14:47

Ingrediencie

Cesto: 220 g polohrubej múky, 120 g Hery, 120 g práškového cukru, 1 vajce, 2 žĺtka, 1 lyžička prášku do pečiva

Plnka: 500 ml mlieka, 500 g mäkkého tvarohu, 150 g práškového cukru, 1 práškový vanilkový puding, 150 ml oleja, 1 vajce, 2 žĺtka

Sneh: 4 bielka, 150 g kryštálového cukru

Postup

Z uvedených surovín spracujeme cesto, podľa potreby pridáme múku a necháme chvíľu odležať. Cesto s pomúčenými rukami roztiahneme po celom vymastenom a vysypanom plechu. Plnku pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Vylejeme ju na pripravené cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 minút. Potom na plnku rovnomerne rozotrieme vyšľahaný sneh s cukrom a dopečieme do ružova.