Tvarohovo-šľahačkové rezy Tlačiť
Nedeľa, 15 Február 2009 14:53

Ingrediencie

cesto: 5 vajec, 250 g polohrubej múky, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 150 ml oleja, 150 ml mlieka, 1 prášok do pečiva, 3 lyžice kakaa

plnka: 500 g mäkkého tvarohu, 150 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 šľahačky v prášku, 200 ml mlieka

ďalej: 2 jahodové kompóty, kakao na posypanie

Postup

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrami do hustej, bohatej peny. Postupne pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Necháme vychladnúť. Na cesto poukladáme na polku prerezané jahody (reznou plochou na cesto). Tvaroh vymiešame  s cukrami. Zvlášť vyšľaháme šľahačku s mliekom a primiešame ju k tvarohovej hmote. Premiešame. Na jahody navrstvíme rovnomerne plnku a necháme v chlade stuhnúť. Pred podávaním posypeme kakaom.