Egrešový koláč so snehom Tlačiť
Sobota, 05 Júl 2014 12:19

Ingrediencie

cesto: 300 g polohrubej múky, 200 g masla, 200 g cukru krupica, 4 vajcia, 4 lyžice mlieka, 1 lyžička prášku do pečiva, citrónová kôra z 1/2 citróna

sneh: 150 g práškového cukru, 4 bielka, 3 lyžice kokosu, štipka soli

600 g egrešov

Postup

V miske zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, nastrúhanú kôru a premiešame. Postupne vmiešame zmäknuté maslo, vajcia, mlieko. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch naukladáme očistené egreše a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme približne 15 minút. Medzitým si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, cukru, štipku soli a kokos. Poloupečený koláč vyberieme natrieme snehom a dopečieme dozlatista.