Šumienkový zákusok Tlačiť
Nedeľa, 15 Február 2009 15:08

Ingrediencie

cesto: 4 vajcia, 200 g práškový cukor, 100 ml mlieka, 100 ml oleja, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva

plnka: 2 kyslé smotany, šľahačka v prášku, 2 vanilkový cukor

želatina: 800 ml vody, 200 g kryštálový cukor, 2 Zlaté klasy, 2 šumienky spolu 28 g

Postup

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme mlieko, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Necháme vychladnúť. Na plnku si vyšľaháme smotanu, šľahačku, cukor a natrieme na vychladenú piškótu. Necháme v chlade stuhnúť. Z vody, cukru, Zlatých klasov a šumienky uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občastného miešania jemne vychladnúť. Potom ho nalejeme na plnku a dáme do chladničky stuhnúť. Podľa vkusu ozdobíme.