Tvarohový zákusok s marhuľami Tlačiť
Štvrtok, 14 August 2014 11:32

Ingrediencie

cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 hrnček cukru krupica, 2 vajcia, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček mlieka, 1 lyžica kakaa

plnka: 500 g mäkkého tvarohu, 180 g kyslej smotany, 200 g smotany na šľahanie, 1 vanilkový cukor, 80 g cukru krupica, 4 plátky želatiny, 4 lyžice vody

marhule, čokoláda

Postup

Všetky suroviny okrem kakaa spolu vyšľaháme. Na plech vystlaný papierom na pečenie vylejeme polovicu cesta. Do druhej polovice zamiešame kakao, ktoré sme rozmiešali v troške vody. Kakaové cesto nalejeme na svetlé cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.

Na vychladnutý koláč naukladáme rozpolené marthule (ja som použila kompót) a natrieme krém.

Pripravíme si krém: tvarohy, kyslú smotanu, vanilkový a krupica cukor vyšľaháme a primiešame ušľahanú smotanu na šľahanie. Želatinové plátky si pripravíme podľa návodu na obale a vmiešame do krému. Vrch krému posypeme strúhanou čokoládou a necháme najlepšie cez noc odležať v chlade.