Výborný jablčník Tlačiť
Nedeľa, 15 Február 2009 16:07

Ingrediencie

cesto: 4 vajcia, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 6 lyžíc vlažnej vody, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, postrúhaná citrónová kôra

jablková vrstva: 750 g očistených postrúhaných jabĺk, 2 vanilkové cukre, 2 lyžičky škorice

krém: 500 ml mlieka, 3 Zlaté klasy, 2 vanilkové cukre, 100 g kryštálového cukru, 500 ml kyslej smotany

Postup

Plech vystelieme alobalom. Na spodok  vysypeme po celom plechu vanilkový cukor a škoricu. Navrstvíme nastrúhané jablká.

Žltká vymiešame s cukrami a citrónovou kôrou. Primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a vodou. Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na jablká, rovnomerne rozotrieme a pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. Cesto po miernom vychladnutí prevrátime tak, aby jablká boli na vrchu.

Krém: Do 350 ml mlieka nasypeme kryštálový a vanilkový cukor a dáme variť. Vo zvyšnom studenom mlieku vymiešame Zlaté klasy a prilejeme do mlieka na sporáku. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občastného miešania mierne vychladnúť. Potom k pudingu elektrickým šľahačom vmiešame smotany a vyšľaháme hladký krém.

Vyšľahaný krém rozotrieme na jablkovú vrstvu na vrch nastrúhame čokoládu a necháme v chlade stuhnúť.

zdroj:www.mimibazar.sk