Hruškový koláč s mrveničkou PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 21 September 2015 16:47

Ingrediencie

3 hrnčeky polohrubej múky, 1/2 kypriaceho prášku, 1 a 1/2 hrnčeka cukru krupica, 3/4 hrnčeka mlieka, 3/4 hrnčeka oleja, 4 vajíčka, štipku soli, hrušky

mrvenička: hrubá múka, Hera, cukor

Postup

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do bielej peny. Postupne prilejeme mlieko, olej, premiešame. Vsypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipku soli a dôkladne premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto uložíme očistené a nakrájané hrušky a posypeme ich pripravenou mrveničkou. Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Paradajková bábovka

Ingrediencie 100 g hladkej múky, 100 g špaldovej...

Perník z pekárne

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Banánová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 4 banány, 350 g polohrubej múky, 250...

Cuketové placky na plechu

Ingrediencie 2 cukety, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist