Krupicový koláč s jablkami Tlačiť
Nedeľa, 11 Október 2015 14:43

Ingrediencie

3 hrnčeky krupice, 3 hrnčeky hrubej múky, 2 hrnčeky cukru krupica, 1 prášok do pečiva

plnka: 3 kg jabĺk, škorica, cukor, 100 g masla

Postup

Zmiešame krupicu, múku, cukor a prášok do pečiva.

Jablká nastrúhame nahrubo, ochutíme cukrom podľa chuti a škoricou. Na plech vystlaný papierom na pečenie nasypeme tretinu sypkej zmesi. Na to nasypeme tretinu jablkovej plnky, potom opäť tretinu sypkej zmesi, tretinu jabĺk, sypkej zmesi a ukončíme jablkami. Maslo rozpustíme a polejeme vrch jablkovej plnky. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút.

( naozaj do celého koláča nedávame vajíčka ani inú tekutú zmes. Všetko sa krásne spojí. )