Šarišský jablkový koláč Tlačiť
Streda, 12 Október 2016 14:07

Ingrediencie

4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných orechov, 100 g čokolády na varenie, 5 vajec, 1 a 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 2 hrnčeky hladkej múky, 1 lyžička škorice, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 hrnček oleja

Postup

Celé vajcia rozmixujeme, postupne pridáme cukor a vyšľaháme do bielej peny. Potom pomaly prilievame olej, pridávame hladkú múku, škoricu, sódu bikarbónu. Na záver vmiešame nasekané orechy a čokoládu. Jablká ošúpeme, nakrájame na kocky a vmiešame do cesta. Pečieme na plechu s papierom na pečenie pri teplote 180 stupňov cca 40 minút. Skúšame špajlou.