Ríbezľový koláč PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 30 Jún 2009 20:30

Ingrediencie

tmavé cesto: 300 g polohrubej múky, 150 g kryštálového cukru, 1 vajce, 3 lyžice kakaa, 1/2 lyžičky škorice, 80 g oleja, 1 prášok do pečiva, 250 ml mlieka

svetlé cesto: 300 g polohrubej múky, 150 g kryštálového cukru, 1 vajce, 80 g oleja, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200 ml mlieka

ďalej: ríbezle

Postup

V miske zvlášť vymiešame všetky suroviny na tmavé cesto a zvlášť na svetlé cesto. Tmavé cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na tmavé cesto rozotrieme rovnomerne svetlé cesto. Vrch husto posypeme očistenými ríbezľami a pečieme pri teplote 180 stupňov.

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablčno - makový koláč

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 120 g práškového...

Kniha návštev

NÁVŠTEVNÁ KNIHA

Sušienky s mandľami

Ingrediencie 300 g hladkej múky, 200 g masla, 100...

Rumová bábovka dvojfarebná

Ingrediencie 4 vajcia, štipka soli, 250 g kryštálového...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist