Ríbezľový koláč PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 30 Jún 2009 20:30

Ingrediencie

tmavé cesto: 300 g polohrubej múky, 150 g kryštálového cukru, 1 vajce, 3 lyžice kakaa, 1/2 lyžičky škorice, 80 g oleja, 1 prášok do pečiva, 250 ml mlieka

svetlé cesto: 300 g polohrubej múky, 150 g kryštálového cukru, 1 vajce, 80 g oleja, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200 ml mlieka

ďalej: ríbezle

Postup

V miske zvlášť vymiešame všetky suroviny na tmavé cesto a zvlášť na svetlé cesto. Tmavé cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na tmavé cesto rozotrieme rovnomerne svetlé cesto. Vrch husto posypeme očistenými ríbezľami a pečieme pri teplote 180 stupňov.

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Paradajková bábovka

Ingrediencie 100 g hladkej múky, 100 g špaldovej...

Perník z pekárne

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Banánová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 4 banány, 350 g polohrubej múky, 250...

Cuketové placky na plechu

Ingrediencie 2 cukety, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist