Svokrin úsmev PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 Júl 2009 14:27

Ingrediencie

cesto: 3 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček cukru, 1 vajíčko, 1 žĺtok, 2 lyžice kyslej smotany, 2 vanilkové cukre, 1 lyžička citrónovej kôry, 1 kypriaci prášok do pečiva, 1 Palmarín, 2 lyžice kakaa

plnka: 1 l mlieka, 4 práškové jahodové pudingy, 5 lyžíc kryštalového cukru

ďalej: 2 jahodové kompóty, jahodový džem

Postup

Všetky suroviny na cesto zmiešame. Palmarín narežeme a vypracujeme tuhé cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade odležať. Polovicu cesta vyvaľkáme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto potrieme džemom, posypeme precedenými jahodami. Z mlieka, cukru a pudingov si uvaríme hustý puding, ktorý rovnomerne nalejeme na jahody. Plnku prikryjeme druhou rozvaľkanou polovicou cesta a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30-35 minút. Skúšame špajlou. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.  

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablčno - makový koláč

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 120 g práškového...

Kniha návštev

NÁVŠTEVNÁ KNIHA

Sušienky s mandľami

Ingrediencie 300 g hladkej múky, 200 g masla, 100...

Rumová bábovka dvojfarebná

Ingrediencie 4 vajcia, štipka soli, 250 g kryštálového...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist