Svokrin úsmev PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 Júl 2009 14:27

Ingrediencie

cesto: 3 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček cukru, 1 vajíčko, 1 žĺtok, 2 lyžice kyslej smotany, 2 vanilkové cukre, 1 lyžička citrónovej kôry, 1 kypriaci prášok do pečiva, 1 Palmarín, 2 lyžice kakaa

plnka: 1 l mlieka, 4 práškové jahodové pudingy, 5 lyžíc kryštalového cukru

ďalej: 2 jahodové kompóty, jahodový džem

Postup

Všetky suroviny na cesto zmiešame. Palmarín narežeme a vypracujeme tuhé cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade odležať. Polovicu cesta vyvaľkáme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto potrieme džemom, posypeme precedenými jahodami. Z mlieka, cukru a pudingov si uvaríme hustý puding, ktorý rovnomerne nalejeme na jahody. Plnku prikryjeme druhou rozvaľkanou polovicou cesta a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30-35 minút. Skúšame špajlou. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.  

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Paradajková bábovka

Ingrediencie 100 g hladkej múky, 100 g špaldovej...

Perník z pekárne

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Banánová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 4 banány, 350 g polohrubej múky, 250...

Cuketové placky na plechu

Ingrediencie 2 cukety, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist