Broskyňový koláč PDF Tlačiť E-mail
Streda, 12 August 2009 13:48

Ingrediencie

cesto: 5 vajec, 150 g práškového cukru, 10 lyžíc vody, 2 lyžice oleja, 150 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva

ďalej: veľký broskyňový kompót (môže byť aj marhuľový), 200 ml pomarančového sirupu, 2 Zlaté klasy

Postup

Cukor vymiešame so žĺtkami do svetlej peny. Postupne pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Medzitým si pripravíme krém. Zlejeme si šťavu z kompótu, prilejeme sirup a doplníme vodou do 1 litra. Nasypeme Zlaté klasy a uvaríme puding. Na teplé cesto poukladáme broskyne a rovnomerne nalejeme uvarený horúci puding. Necháme poriadne vychladnúť a v chlade stuhnúť. 

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist