Broskyňový koláč PDF Tlačiť E-mail
Streda, 12 August 2009 13:48

Ingrediencie

cesto: 5 vajec, 150 g práškového cukru, 10 lyžíc vody, 2 lyžice oleja, 150 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva

ďalej: veľký broskyňový kompót (môže byť aj marhuľový), 200 ml pomarančového sirupu, 2 Zlaté klasy

Postup

Cukor vymiešame so žĺtkami do svetlej peny. Postupne pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Medzitým si pripravíme krém. Zlejeme si šťavu z kompótu, prilejeme sirup a doplníme vodou do 1 litra. Nasypeme Zlaté klasy a uvaríme puding. Na teplé cesto poukladáme broskyne a rovnomerne nalejeme uvarený horúci puding. Necháme poriadne vychladnúť a v chlade stuhnúť. 

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablčno - makový koláč

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 120 g práškového...

Kniha návštev

NÁVŠTEVNÁ KNIHA

Sušienky s mandľami

Ingrediencie 300 g hladkej múky, 200 g masla, 100...

Rumová bábovka dvojfarebná

Ingrediencie 4 vajcia, štipka soli, 250 g kryštálového...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist