Buchta Himaláje PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 20 August 2009 11:10

Ingrediencie

tmavé cesto: 1 prášok do pečiva, 2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček cukru krupica, 1 hnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia, 2 lyžice kakaa, 1 lyžička citrónovej kôry

svetlé cesto: 500 g mäkkého tvarohu, 1 vanilkový cukor, 1 vanilkový pudingový prášok, 1 hrnček práškového cukru, 2 vajcia, 1 hrnček mlieka

Postup

tmavé cesto: Zvlášť vyšľaháme vajíčka s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme ostatné suroviny a dôkladne premiešame. 

svetlé cesto: Tak isto zvlášť vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny a postupne pridáme ostatné suroviny. 

Na plech vystlaný papierom na pečenie vylejeme polovicu tmavého cesta. Potom vylejeme celé svetlé cesto a nakoniec rozotrieme zvyšné tmavé cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Hotový, vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom. 

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist