Augsburské rezy Tlačiť
Nedeľa, 22 November 2009 16:21

Ingrediencie

cesto: 400 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 3 lyžice kakaa, 250 g  zmäknutého masla, 150 g práškového cukru, 1 žĺtok, 3 lyžice mlieka

plnka: 3 žĺtky, 4 bielka, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 500 g mäkkého tvarohu, 1 zlatý klas, 3 lyžice rozpusteného masla

poleva: 225 g čokolády na varenie, 165 ml smotany na varenie

Postup

Suroviny na cesto zmiešame a rozdelíme na dve časti. Prvú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Suroviny na plnku (okrem bielkov) zmiešame a opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov. Plnku rovnomerne rozotrieme na cesto a prikryjeme druhým vyvaľkaným cestom. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť. Čokoládu so šľahačkou vo vodnom kúpeli vymiešame do hladka a polejeme koláč, necháme vychladnúť.  

zdroj:www.mimibazar.cz