Citrónový stromček Tlačiť
Štvrtok, 26 November 2009 15:04

Ingrediencie

200 g hladkej múky, 50 g Gustinu, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 1 citrón, 125 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 125 g zmäknutého masla, na polevu 200 g práškového cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup

Vajcia s cukrom vyšľaháme do bielej peny. Citrón umyjeme v horúcej vode a kôru nastrúhame. V mise zmiešame múku, gustin, prášok do pečiva. Do múčnej zmesi pridáme vyšľahané vajíčka, kôru, šťavu z citróna (2 lyžice odoberieme na polevu). Všetky prísady vyšľaháme na hladké cesto. Formu vymažeme tukom, vysypeme múkou a naplníme cestom. Povrch vyhladíme. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Na polevu zmiešame cukor s cukrom a natrieme ešte teplý koláč. Necháme vychladnúť.