Ovocný koláč Tlačiť
Štvrtok, 11 Február 2010 12:42

Ingrediencie

cesto: 220 g práškového cukru, 220 g Hery, 120 g polohrubej múky, 6 vajec, 2 lyžice kakaa, 1/2 balíčka prášku do pečiva

ďalej: marhuľový a jahodový kompót, 2 Zlaté klasy, 3 lyžice cukru, jahodový džem

Postup

Heru, cukor, žĺtka vymiešame do penista. Postupne vmiešavame  múku s práškom do pečiva a kakao. Nakoniec jemne všľaháme tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Vychladnuté cesto potrieme džemom. Šťavu z kompótov odlejeme a doplníme vodou do 1 litra. Vmiešame Zlatý klas, cukor a uvaríme hustý puding. Na cesto poukladáme ovocie a nalejeme horúci uvarený puding. Necháme v chlade dôkladne vychladnúť.