Pudingový koláč Tlačiť
Nedeľa, 14 Marec 2010 13:28

Ingrediencie

cesto: 4 vajíčka, 12 lyžíc kryštálového cukru, 3 lyžice oleja, 12 lyžíc polohrubej múky, 1/2 sáčku prášku do pečiva

puding: 1 l mlieka, 1 Hera, 3 Zlaté klasy, 10 lyžíc cukru, 3 lyžice kakaa

ďalej: 2 jahodové kompóty, 3 sáčky tortového červeného želé

Postup

Vajíčka vymiešame s cukrom do bielej peny. Postupne vmiešame olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dôkladne vymiešame a cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť. 

puding: 3/4 mlieka dáme variť s cukrom a Herou. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlatý klas a kakao. Vlejeme ho do už vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding, ktorý ešte horúci nalejeme na vychladnuté cesto. Scedené jahody poukladáme na puding. Želé si pripravíme podľa návodu na sáčku. Použijeme šťavu z kompótu a zvyšok doplníme vodou. Uvarené želé rovnomerne, opatrne  naberačkou nalejeme na puding a koláč necháme stuhnúť v chlade. 

zdroj:www.mimibazar.sk