Karamelový krém smotanový PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 06 Jún 2010 15:29

Ingrediencie

250 ml smotany na šľahanie, 300 g kryštálového cukru, 1 vanilkový puding v prášku, 300 ml mlieka, 350 g masla

Postup

Cukor dáme do suchého hrnca, postavíme na šporák, zapneme a stále miešame. Až sa všetok cukor rozpustí a zkaramelizuje, odstavíme z ohňa a prilejeme k nemu teplú smotanu. Pozor, zasyčí to a v hrnci vznikne neforemná hruda zkaramelizovaného cukru. Vrátime na šporák a za stáleho miešania varíme pokiaľ sa celý cukor nerozpustí. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. Z mlieka a pudingu uvaríme hustý puding, ktorý tak isto necháme vychladnúť. Z masla a vychladeného karamelu vymiešame hladký krém. Postupne po lyžiciach vmiešavame vychladnutý puding. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist