Karamelový krém smotanový PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 06 Jún 2010 15:29

Ingrediencie

250 ml smotany na šľahanie, 300 g kryštálového cukru, 1 vanilkový puding v prášku, 300 ml mlieka, 350 g masla

Postup

Cukor dáme do suchého hrnca, postavíme na šporák, zapneme a stále miešame. Až sa všetok cukor rozpustí a zkaramelizuje, odstavíme z ohňa a prilejeme k nemu teplú smotanu. Pozor, zasyčí to a v hrnci vznikne neforemná hruda zkaramelizovaného cukru. Vrátime na šporák a za stáleho miešania varíme pokiaľ sa celý cukor nerozpustí. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. Z mlieka a pudingu uvaríme hustý puding, ktorý tak isto necháme vychladnúť. Z masla a vychladeného karamelu vymiešame hladký krém. Postupne po lyžiciach vmiešavame vychladnutý puding. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist