Karamelový krém smotanový |
![]() |
![]() |
![]() |
Nedeľa, 06 Jún 2010 15:29 |
Ingrediencie 250 ml smotany na šľahanie, 300 g kryštálového cukru, 1 vanilkový puding v prášku, 300 ml mlieka, 350 g masla Postup Cukor dáme do suchého hrnca, postavíme na šporák, zapneme a stále miešame. Až sa všetok cukor rozpustí a zkaramelizuje, odstavíme z ohňa a prilejeme k nemu teplú smotanu. Pozor, zasyčí to a v hrnci vznikne neforemná hruda zkaramelizovaného cukru. Vrátime na šporák a za stáleho miešania varíme pokiaľ sa celý cukor nerozpustí. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. Z mlieka a pudingu uvaríme hustý puding, ktorý tak isto necháme vychladnúť. Z masla a vychladeného karamelu vymiešame hladký krém. Postupne po lyžiciach vmiešavame vychladnutý puding. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
![]()
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...