Hydinové mäso
Kurča v medovo - horčičnej omáčke PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 12 December 2015 16:39

Ingrediencie

1 kg kuracieho mäsa, 3 lyžice medu, 1 lyžička dijonskej horčice, 1 lyžička horčičných semien, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, kari korenie

Postup

Zmiešame med, horčicu, sójovú omáčku, soľ, čierne korenie, horčičné semená, kari korenie s olejom a prelisovaným cesnakom. Kuracie mäso dáme do nádoby a zalejeme ho marinádou. Necháme v chlade cez noc odstáť.

Hotové mäso preložíme na pekáč. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a mäso za občasného podlievania upečieme. Podávame s ryžou alebo zemiakmi.

 


 
Červené špízy PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 07 November 2015 14:24

Ingrediencie

500 g vykostených kuracích stehien, 200 ml kyslej smotany, 1 lyžica oleja, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 4 strúčiky cesnaku, sladká paprika, chilli, 1 lyžička sójovej omáčky, 1 lyžička medu, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Zmiešame smotanu, olej, pretlak, prelisované cesnaky, sójovú omáčku, med, soľ a korenie. Mäso nakrájame na kúsky a namočíme do smotanovej marinády. Necháme cez noc v chlade odležať. Kúsky mäsa napichujeme na ihly a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a upečieme dočervena. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 
Kurča na jablku a voňavom korení PDF Tlačiť E-mail
Streda, 14 Október 2015 15:08

Ingrediencie

2 kuracie štvrťky, 2 stredne veľké jablká, 1 cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, maslo, 5 cm dlhá škorica, 6 klinčekov, 1 lyžička mletého sušeného zázvoru, 150 ml brusnicovej šťavy, 80 ml smotany na šľahanie, soľ

Postup

Kuracie mäso opláchneme, osušíme, posypeme soľou a zázvorom. Do každého kusu vsunieme pod kožu plátok masla. Tri plátky masla dáme do pekáča, pridáme nakrájaný cesnak, cibuľu, očistené a na mesiačiky nakrájané jablká. Posypeme rozdrvenými klinčekami, pridáme škoricu, položíme štvrťky a podlejeme brusnicovou šťavou. Pečieme pri teplote 200 stupňov za občasného polievania šťavou do mäkka.

Potom mäso vyberieme a udržiavame v teple. Šťavu prepasírujeme cez sitko. Pridáme smotanu a približne dve minúty povaríme.

zdroj:www.toprecepty.cz

 


 
Červené kurča PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 07 August 2014 15:48

Ingrediencie

kurča alebo celé kuracie stehná, soľ

marináda: 3 lyžice masla, 1 lyžica medu, 2 lyžice sójovej omáčky, 140 g paradajkového pretlaku, 1 lyžička soli, 1 lyžička chilli, 0,5 lyžičky škorice

Postup

Umyté a usušené kurča naporcujeme a zo všetkých strán zľahka posolíme. Naskladáme do vymasteného pekáča.

Maslo rozpustíme, vmiešame med, pretlak, soľ, chilli, škoricu a dôkladne vymiešame. Marinádou potrieme kurča v pekáči. Podlejeme trochou vody cca 150 ml a prikryjeme alobalom.

Vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov a pečieme približne 45 minút. Potom alobal zložíme a za občasného podlievania dopečieme dozlatista. Podávame s ryžou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Morčacie prsia s orechami PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 12 Jún 2014 12:52

Ingrediencie

Morčacie prsia (podľa počtu stravníkov), soľ, mleté čierne korenie, cesnak, 2 vajíčka, olej, najemno nasekané orechy

Postup

Pekáč potrieme olejom. Morčacie prsia posolíme, okoreníme a naskladáme do pekáča. Potrieme roztlačeným cesnakom, na vrch rovnomerne nalejeme rozšľahané vajíčka. Mäso rovnomerne posypeme nasekanými orechami a pečieme pri teplote 200 stupňov dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou a kompótom alebo šalátom.

 

 

 
Kuracie karbonátky so zelerom PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 25 Február 2014 07:49

Ingrediencie

500 g kuracích pŕs, štvrťku zeleru, olivový olej, 1 lyžička kurkumy, 1 vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu

Postup

Kúsky kurčaťa cez noc, marinujeme v oleji s kurkumou. Mäso pred použitím vyberieme z marinády, pomelieme spolu s očisteným zelerom, pridáme vajíčko, soľ, korenie, mletú rascu. Vypracujeme zmes a robíme karbonátky (ja som ich naberala lyžicami a dávala priamo do oleja), ktoré opečieme na oleji v ktorom sme marinovali mäso.Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

 

 

 
Chrumkavé kura PDF Tlačiť E-mail
Streda, 05 Február 2014 16:06

Ingrediencie

1 kurča alebo kuracie stehná, 1 hrnček škrobovej múčky (Solamyl), 1 lyžička soli, 2 lyžičky kari korenia, 1/4 lyžičky mletého zázvoru, 1 hrnček nesladeného kondezovaného mlieka, 1/4 hrnčeka rozpusteného masla

Postup

Kura umyjeme a rozporcujeme. Vo väčšej miske zmiešame škrobovú múčku s korením karí, soľou a mletým zázvorom. Do druhej misky vylejeme kondezované mlieko. Kúsky kurčaťa najprv namočíme v mlieku a potom obalíme v ochutenej škrobovej múčke. Kura uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Mäso pokvapkáme rozpusteným maslom a pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista. Počas pečenia podlievame výpekom.

 

 


 
Medové kari kurča PDF Tlačiť E-mail
Streda, 08 Január 2014 12:58

Ingrediencie

4 kuracie prsia (rezne), 3 lyžice oleja, 2 lyžičky kari, 0,5 lyžičky chilli, 3 lyžice solamylu, 1 veľká lyžica medu, soľ, 1 veľká cibuľa

Postup

Umyté, osušené mäso nakrájame na kúsky. Premiešame s olejom, kari, chilli, solamylom a medom. Necháme v chlade 1-2 hodiny odležať. Na rozpálenom oleji krátko orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso a za občasného miešania opečieme dozlatista. Podlejeme trochou horúcej vody, osolíme, premiešame a pod pokrievkou dodusíme domäkka. Podávame s ryžou a šalátom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Pečené naložené kurča PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 16 December 2013 12:32

Ingrediencie

1 kurča, 150 g anglickej slaniny, 50 g masla, 1 veľká cibuľa, 250 ml kečupu, čierne a biele mleté korenie, 7 bobkových listov, soľ, kari, proveslánske korenie, grilovacie korenie, 6 strúčiky cesnaku

Postup

Kurča si naporcujeme. Jednotlivé časti posypeme soľou, kari, proveslánskym, grilovacím korením a necháme v chlade hodinu odležať. Slaninu nakrájame na malé kocky a osmažíme dozlatista. Pridáme nakrájanú cibuľu, maslo, kečup , čierne a biele korenie, bobkové listy. Približne 10 minút povaríme. Kúsky mäsa naukladáme do pekáča, nalejeme na to uvarenú zmes, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov. Asi po 45 minútach pečenia, alobal odkryjeme a porcie potrieme prelisovaným cesnakom. Dopečieme dozlatista. Podávame s ryžou alebo zemiakmi a šalátom.

 

 


 
Kuracie prsia s medovým pórom PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 02 December 2013 12:44

Ingrediencie

4 kuracie prsia (cca 500 g), 400 g póru, 75 g masla, 2 lyžice tekutého medu, 2 žĺtky, 300 ml smotany na šľahanie, šťava z polky citrónu, strúhaný muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky. Do panvice vložíme 25 g masla, osmažíme na ňom dozlata kuracie plátky, preložíme do misky , prikryjeme a udržiavame v teple. Do pánvice dáme zvyšné maslo a zohrejeme v ňom med. Pridáme pór nakrájaný na kolieska široké cca 1 cm a ľahko ho premiešame, aby sa obalil v mede. Mierne orestujeme a pridáme kúsky mäsa. Prelejeme ho žĺtkami rozmiešanými v smotane a všetko spolu jemne zahrejeme. Už nevaríme. Zároveň pridáme citrónovú šťavu, muškátový oriešok, soľ a korenie. Podávame s ryžou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Morčacie na divoko PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 17 November 2013 11:09

Ingrediencie

Morčacie mäso, mrkva, petržlen, zeler (zeler a petržlen dohromady toľko ako mrkvy), kúsok citrónu, soľ, tymián, 1 cibuľu, 4 bobkové listy, po 10 guličkách nového korenia a čierneho korenia, trochu oleja, 250 ml smotany na varenie, 1 lyžica hladkej múky, ocot, muškátový oriešok

Postup

Mäso potrieme zo všetkých strán olejom, posolíme a uložíme do pekáča. Posypeme tymiánom, korením, na pol kolieska nakrájanou cibuľou a na kúsky pokrájanou očistenou koreňovou zeleninou. Pridáme kúsok citrónu a bobkové listy. Priklopíme a necháme cez noc v chlade odležať.

Druhý deň podlejeme vodou a upečieme do mäkka pri teplote 200 stupňov. Necháme čiastočne vychladnúť. Mäso vyberieme, bobkové listy a citrón vyhodíme. Čo zostane v pekáči rozmixujeme, ak je to príliš husté pridáme vriacu vodu. Precedíme do hrnca a zahrievame k varu. V smotane rozmiešame múku (ak je omáčka dosť hustá od zeleniny, múku nepridávame). Premiešame a povaríme. Podľa chuti omáčku dosolíme, okyslíme octom a okoreníme strúhaným muškátovým orieškom. Mäso nakrájame na porcie a vložíme do omáčky. Podávame s knedlíkom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 1 z 13

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist