Hydinové mäso
Morčacie na divoko PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 17 November 2013 11:09

Ingrediencie

Morčacie mäso, mrkva, petržlen, zeler (zeler a petržlen dohromady toľko ako mrkvy), kúsok citrónu, soľ, tymián, 1 cibuľu, 4 bobkové listy, po 10 guličkách nového korenia a čierneho korenia, trochu oleja, 250 ml smotany na varenie, 1 lyžica hladkej múky, ocot, muškátový oriešok

Postup

Mäso potrieme zo všetkých strán olejom, posolíme a uložíme do pekáča. Posypeme tymiánom, korením, na pol kolieska nakrájanou cibuľou a na kúsky pokrájanou očistenou koreňovou zeleninou. Pridáme kúsok citrónu a bobkové listy. Priklopíme a necháme cez noc v chlade odležať.

Druhý deň podlejeme vodou a upečieme do mäkka pri teplote 200 stupňov. Necháme čiastočne vychladnúť. Mäso vyberieme, bobkové listy a citrón vyhodíme. Čo zostane v pekáči rozmixujeme, ak je to príliš husté pridáme vriacu vodu. Precedíme do hrnca a zahrievame k varu. V smotane rozmiešame múku (ak je omáčka dosť hustá od zeleniny, múku nepridávame). Premiešame a povaríme. Podľa chuti omáčku dosolíme, okyslíme octom a okoreníme strúhaným muškátovým orieškom. Mäso nakrájame na porcie a vložíme do omáčky. Podávame s knedlíkom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Strúhankové kuracie prsia PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 09 November 2013 10:57

Ingrediencie

4 kuracie rezne, 150 g masla, 4 strúčiky cesnaku, hrnček strúhaného syra, hrnček strúhanky, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ, olej

Postup

Kuracie prsia nakrájame na rezančeky. Roztopíme si maslo a roztlačíme do neho cesnak. V miske zmiešame strúhanku, syr, korenie a soľ. Mäso vložíme do cesnakového masla, premiešame a následne obalíme v strúhankovej zmesi. Obalené mäso preložíme do vymasteného pekáča a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Počas pečenia podlejeme vodou. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

 

 


 
Netradičné kari PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 05 September 2013 08:26

Ingrediencie

500 g kuracích pŕs, trocha soli, mleté čierne korenie, olej, kari korenie, grilovacie korenie, 3 väčšie paradajky, 1 pór, 500 ml smotany na varenie, 2 lyžice hladkej múky, vegeta podľa chuti

Postup

Najprv si nakrájame mäso na kocky a podľa chuti posolíme a posypeme mletým čiernym korením. Potom mäso sprudka opečieme na oleji z oboch strán. Pridáme kari a grilovacie korenie a restujeme asi 3 minúty. Medzitým si nakrájame paradajky na menšie kocky, pór na kolieska, ale zatiaľ ich k mäsu nepridávame. Mäso trochu podlejeme vodou a dusíme približne 5 minút. Potom zalejeme smotanou a pridáme pripravené paradajky a pór. Miešame, pokiaľ smotana ľahko nezhustne. Potom smotanu zaprašíme hladkou múkou, aby vznikla hustá omáčka. Dochutíme vegetou. Podávame s ryžou alebo hranolkami.

 

 
Kurča ako od babičky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 31 August 2013 07:57

Ingrediencie

1 celé kurča, 120 g masla, po pol lyžičke sladkej mletej papriky, sušeného rozmarínu, bieleho pepru, drvenej rasce, 2 lyžičky hrubozornnej soli, 1-2 lyžice hladkej múky

Postup

Všetko korenie vrátane soli rozdrvíme na jemnú zmes. Maslo necháme rozpustiť a do teplého pridáme pripravenú zmes. Kurča rozporcujeme na šesť dielov. Umyjeme a osušíme. Do každej porcie dôkladne vmasírujeme zo všetkých strán bylinkové maslo a naukladáme do pekáča. Trochu masla si necháme. Podlejeme troškou vody, prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme do zmäknutia cca 50 minút. Odkryjeme, potrieme zvyšným maslom a dopečieme do zlatista. Hotové mäso vyberieme do výpeku vmiešame hladkú múku, pridáme trochu vody a 10 minút povaríme. Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom.

zdroj:toprecepty.cz

 


 
Kurča á la jahňa PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 16 Júl 2013 14:05

Ingrediencie

500 g kuracích pŕs, 250 ml smotany na varenie, olej, soľ

marináda: 5 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, 2 lyžice cukru, trocha oleja, tymián, mrkva, zeler, soľ

Postup

Pripravíme si marinádu: prelisované cesnaku zmiešame s nastrúhanou mrkvou, cibuľou  a zelerom. Posolíme, pridáme tymián, cukor, olej . Dôkladne premiešame. Prsia ponoríme do marinády a necháme v chlade cez noc odležať. Druhý deň mäso z marinády vyberieme a mierne na oleji orestujeme.  Preložíme do pekáča, pridáme marinádu a mäso pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút. Podľa potreby podlejeme vodou alebo vínom. Potom mäso podlejeme smotanou a dopečieme do mäkka. Podávame s majoránovými knedlíkami.

 


 
Viedenské plnené kurča PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 07 Júl 2013 11:38

Ingrediencie

kurča, soľ, grilovacie korenie, maslo

plnka: 150 g kuracích pečienok, 50 g prerastanej slaniny, 60 g masla, 2 cibule, 3 vajcia, 100 g strúhanky, 2 lyžice bieleho jogurtu, 1 lyžička vegety, 1 lyžička petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Kurča umyjeme, osušíme a zo všetkých strán osolíme. Na rozpustenom masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme najemno pokrájané pečienky, slaninu, ktoré sme si pred tým posmažili na oleji cca 5 minút. K vychladnutým pečienkam pridáme strúhanku, žĺtky, jogurt, posekanú vňať a dochutíme korením. Všetko dôkladne premiešame a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Touto zmesou naplníme kurča pod kožu a zvyšok dáme do vnútra kurčaťa. Ihlami alebo páratkami kurča uzatvoríme a vložíme do pekáča potretého maslom. Kurča posypeme korením, poukladáme na vrch plátky masla, podlejeme vodou alebo vývarom a pečieme prikryté cca hodinu pri teplote 210 stupňov. Občas prelejeme vypečenou šťavou. Potom kurča odkryjeme a dopečieme ešte asi pol hodinu.

 

 

 
Kurča v kapuste PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 01 Júl 2013 12:08

Ingrediencie

1 kurča, 1,5 kyslej kapusty, 1 veľká cibuľa, 100 g anglickej slaniny, rasca, sladká mletá paprika, 2-3 lyžice hladkej múky, soľ

Postup

Na troške oleja osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu a slaninu. Pridáme rascu, papriku, múku a usmažíme zápražku. Zalejeme 200-300 ml vody, rozmiešame a asi 1 minútu povaríme. Kapustu prepláchneme, pokrájame a pridáme k rozrobenej zápražke. Dobre premiešame a podľa potreby posolíme.

Polovicu kapusty rozložíme do pekáča. Na kapustu urovnáme štvrťky kurčaťa a zakryjeme druhou polovicou kapusty. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Po pol hodine kurča spod kapusty vyberieme a uložíme na povrch. Dopečieme do zmäknutia mäsa. Podávame s knedlíkom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 


 
Pečené morčacie stehno PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 13 Jún 2013 11:28

Ingrediencie

morčacie stehná dolné, cesnak, 4 cibule, 200 g údenej prerastanej slaniny, soľ

Postup

Mäso si prešpikujeme strúčikmi cesnaku a na kúsky narezanou slaninou. Stehná posolíme a preložíme ich na vymastený  pekáč. Dookola mäsa naukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku.  Podlejeme vodou a pečieme pri teplote 200 stupňov asi hodinu prikryté alobalom. V prípade potreby podlejeme vodou. Potom alobal odkryjeme a mäso dopečieme asi 1,5 hodiny.

 


 
Kuracie pečienky s ananásom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 06 Apríl 2013 16:50

Ingrediencie

500 g kuracích pečienok, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, kari korenie, worchestrová omáčka, 1 ananásový kompót kocky, olej, bazalka, solamyl, 1 kurací bujón

Postup

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme čierne korenie, na kúsky nakrájané pečienky, opražíme. Podlejeme trochou šťavy z ananásu, pridáme bujón, kari korenie a worchester dusíme. Potom pridáme na kocky nakrájaný ananás, bazalku a necháme prevrieť. Šťavu zahustíme trochou solamylu.

 


 
Kurča v čipsoch PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 15 Marec 2013 11:28

Ingrediencie

4 plátky kuracích pŕs, 1 balík čipsov, 500 ml kyslej smotany, 3 lyžice kečupu, maslo, čierne mleté korenie, soľ

Postup

Plátky zľahka ochutíme korením a soľou, namočíme v smotane s kečupom. Necháme v chlade cez noc odležať. Potom mäso vyberieme zo smotany a oablíme v rozdrvených čipsoch. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, na vrch každého mäsa dáme plátok masla a pečieme dozlatista pri teplote 200 stupňov. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

 


 
Kurča zapečené v ceste PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 11 Marec 2013 12:57

Ingrediencie

125 g hladkej múky, 1 vajce, 200 ml mlieka, 75 ml vody, 2 lyžice bravčovej masti, 250 g kuracích pŕs, 250 g domácej klobásy

Postup

V miske zmiešame múku a soľ. V strede vyhĺbime jamku, do ktorej dáme rozšľahané vajíčko. Prilejeme polovicu mlieka a vareškou spracujeme cesto. Postupne prilievame zvyšné mlieko a vodu. Dohladka spracované cesto necháme odležať aspoň hodinu. Zapekaciu misu vymastíme. Prsia a klobásu nakrájame na menšie časti. Do rúry vyhriatej na 220 stupňov , dáme zapiecť mäso na 5 minút. Potom pekáč vyberieme, na mäso nalejeme cesto. Pekáč vložíme späť do rúry a pečieme asi 35 minút, kým sa cesto neupečie dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

 


 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 2 z 13

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist