Hydinové mäso
Toskánske kuriatko PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 07:19

Ingrediencie

1 kurča, 2 citróny, 1 pór, korenie určené na kurča, 50 ml olivového oleja

Postup

Umyté, usušené štvrťky kurčaťa potrieme z každej strany korením a olejom. Naskladáme do pekáča. Vyžmykáme šťavu z jedného citróna a kurča šťavou polejeme. Podlejeme troškou vody a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme približne hodinu. Po pol hodine pečenia pridáme do pekáča na osminky nakrájaný citrón a na šikmé kolieska nakrájaný pór. Kurča pečieme prikryté. Poslednú štvrť hodinu pečenia kurča odkryjeme. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Kuracie prsia na sladko PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 07:17

Ingrediencie

asi 900 g kuracích pŕs, 1 cibuľa, olej, 500 g anánasového kompótu-kocky, 2 lyžice medu, 250 ml smotany na varenie, soľ

Postup

Na oleji usmažíme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia. Keď je mäso polomäkké pridáme kompót bez šťavy a med. Dôkladne premiešame a restujeme. Nakoniec pridáme smotanu a smažíme, podľa chuti dosolíme. Podávame s ryžou alebo smaženými zemiakmi.

 


 

 
Kuracie soté s kukuricou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 07:10

Ingrediencie

1 balíček kuracích pŕs, 1/2 balíčka mrazenej cukrovej kukurice, 2 lyžica plnotučnej horčice, 100 ml vody, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml sladkej smotany, olej

Postup

Kuracie prsia nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme. Mäso prudko opečieme, podlejeme vodou, pridáme horčicu a dusíme do mäkka. Pred dokončením pridáme kukuricu a na záver smotanu. Necháme krátko povariť. Podávame s ryžou.

 


 

 
Kurča s nivou a cesnakom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 07:07

Ingrediencie

1 kurča, 1 kg zemiakov, 100 g nivy, 250 ml smotany na varenie, 10 strúčikov cesnaku, soľ, kari, olej

Postup

Olúpané zemiaky nakrájame na štvrťky, dáme do pekáča vymazaného olejom a jemne posolíme. Na zemiaky dáme zo všetkých strán posolené rozporcované kurča. Posypeme karim korením, na plátky nakrájanym cesnakom, rozdrobenou nivou a zalejeme smotanou. Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov. Po 45 minútach odkryjeme a dopečieme bez pokrievky.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Kuracie prsia s horčicou a syrom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 07:05

Ingrediencie

4 kuracie rezne, 3 lyžice plnotučnej horčice, 3 lyžice nízkotučného bieleho jogurtu, 3 lyžice hladkej múky, 100 g strúhaného tvrdého syra, 3 lyžice drobno pokrájanej pažitky alebo petržlenky

Postup

Horčicu zmiešame s jogurtom. V tejto zmesi namáčame umyté a osušené rezne a skladáme do misky. Zakryjeme alobalom a vložíme do chladničky odstáť, najlepšie na celú noc. Strúhaný syr zmiešame s múkou a bylinkami. Rezne postupne namáčame v tejto zmesi z obidvoch strán a vložíme do pekáča vyloženého papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 45 minút.  

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Plnené kurča PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 07:02

Ingrediencie

1 väčšie kurča, 3 lyžice oleja, 1 cibuľa, 7 vajíčok,  soľ, mleté čierne korenie, 7 lyžíc strúhanky, 3 lyžice hrubej múky, grilovacie korenie

Postup

Kurča umyjeme. V miske si zmiešame olej, najemno nakrájanú cibuľu, posolíme, popepríme, pridáme vajíčka, premiešame. Postupne pridávame strúhanku a múku. Dôkladne premiešame. Touto zmesou naplníme kurčapod kožou a zošijeme ho. Pripravené kurča zalejeme vodou a klasickým spôsobom uvaríme kuraciu polievku. Asi po 20 minutách kurča v polievke pretočíme. Necháme ho ešte 30 minút a potom ho z polievky vyberieme a vložíme do pekáča s plnkou nahor. Podlejeme  polievkou a posypeme grilovacím korením. Kurča zapečieme pri teplote 220 stupňov za občastného podlievania do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou, slovenskou ryžou a kompótom. 

 


 

 
Kuracie prsia so šampiňónmi PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 07:00

Ingrediencie

600 g kuracích pŕs, 100 g šampiňónov, hladká múka, mleté čierne koprenie, soľ, olej

Postup

Na rezne nakrájané kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a zľahka obalíme v hladkej múke. Potom ich opečieme na rozohriatom oleji z obidvoch strán a vyberieme na tanier. Vo výpeku opražíme očistené a pokrajané šampiňóny, osolíme podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka. Pridáme kuracie prsia necháme prejsť varom a podávame.

 


 

 
Kurča pečené so slaninou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 06:56

Ingrediencie

1 kurča (alebo kuracie stehná), 100 g anglickej slaniny, 2 cibule, 5 strúčikov cesnaku, olej,  pikantná horčica, soľ

Postup

Umyté a osušené mäso osolíme. Cibuľu a cesnak pokrájame na drobno a necháme na rozpálenom tuku speniť. Na tomto základe opečieme kúsky mäsa. Vyberieme ich z panvice a zo všetkých strán mäso ponatierame horčicou. Obsah panvice prelejeme do pekáča. Pridáme mäso a každý kúsok prikryjeme plátkami slaniny. Trochu podlejeme vodou a prikryté pečieme asi 30 minút. Potom poklop odstraníme a dopečieme do zlatista. Podávame s knedlíkom a dusenou kyslou kapustou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Labužnícke kurča PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 06:52

Ingrediencie

1 kurča, 1 šálka strúhanky, 3 lyžice horčice, 1 lyžica oleja, 1/3 lyžička soli, 1/3 lyžička mleté čierne korenie

Postup

Naporcované kurča osolíme. Horčicu zmiešame s olejom, soľou, korením a touto zmesou ponatierame kúsky kurčaťa. Necháme v chlade dve hodiny odležať. Mäso vložíme do pekáča, podlejeme vodou, vrch posypeme strúhankou a pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. Počas pečenia podlievame výpekom z kurčaťa.

 


 

 
Plnené kuracie prsia PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 06:48

Ingrediencie

Kuracie prsia, plátkový šunkový nárez, syr Niva, 1 smotana na šľahanie, soľ, 2 lyžice worchestrovej omáčky, plnotučná horčica

Postup

Prsia narežeme na plátky, jemne vyklepeme, potrieme trochou horčice a na každý položíme plátok šunky. Na šunku položíme do prostriedku po dĺžke narezanú Nivu. Prsia zrolujeme, vložíme do pekáča a podlejeme smotanou v ktorej sme rozmiešali worchester. Vrch mäsa jemne posolíme a pečieme pri teplote 190 stupňov asi 45 minút.

 


 

 
Kuracie krídielka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 06:46

Ingrediencie

kuracie krídla, med, sójová omáčka, 7 strúčikov cesnaku, mletý zázvor

Postup

Kuracie krídla dáme do pekáča a ľahko posypeme zázvorom. Zmiešame med a sójovú omáčku v pomere 2:1. Do tejto zmesi prelisujeme cesnaky, dôkladne premiešame a nalejeme na kuracie krídielka. Rukou ich premiešame s marinádou. Dáme piecť prikryté do rúry aspoň na 30 minút. Potom ich odkryjeme a za občastného polievania z výpeku ich upečieme do zlatista.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz (mierne upravené)

 


 

 
« ZačiatokDozadu111213DopreduKoniec »

Stránka 12 z 13

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist