Nedeľa, 15 Február 2009 07:17 |
Ingrediencie asi 900 g kuracích pŕs, 1 cibuľa, olej, 500 g anánasového kompótu-kocky, 2 lyžice medu, 250 ml smotany na varenie, soľ Postup Na oleji usmažíme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia. Keď je mäso polomäkké pridáme kompót bez šťavy a med. Dôkladne premiešame a restujeme. Nakoniec pridáme smotanu a smažíme, podľa chuti dosolíme. Podávame s ryžou alebo smaženými zemiakmi.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 07:10 |
Ingrediencie 1 balíček kuracích pŕs, 1/2 balíčka mrazenej cukrovej kukurice, 2 lyžica plnotučnej horčice, 100 ml vody, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml sladkej smotany, olej Postup Kuracie prsia nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme. Mäso prudko opečieme, podlejeme vodou, pridáme horčicu a dusíme do mäkka. Pred dokončením pridáme kukuricu a na záver smotanu. Necháme krátko povariť. Podávame s ryžou.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 07:07 |
Ingrediencie 1 kurča, 1 kg zemiakov, 100 g nivy, 250 ml smotany na varenie, 10 strúčikov cesnaku, soľ, kari, olej Postup Olúpané zemiaky nakrájame na štvrťky, dáme do pekáča vymazaného olejom a jemne posolíme. Na zemiaky dáme zo všetkých strán posolené rozporcované kurča. Posypeme karim korením, na plátky nakrájanym cesnakom, rozdrobenou nivou a zalejeme smotanou. Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov. Po 45 minútach odkryjeme a dopečieme bez pokrievky. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Nedeľa, 15 Február 2009 07:05 |
Ingrediencie 4 kuracie rezne, 3 lyžice plnotučnej horčice, 3 lyžice nízkotučného bieleho jogurtu, 3 lyžice hladkej múky, 100 g strúhaného tvrdého syra, 3 lyžice drobno pokrájanej pažitky alebo petržlenky Postup Horčicu zmiešame s jogurtom. V tejto zmesi namáčame umyté a osušené rezne a skladáme do misky. Zakryjeme alobalom a vložíme do chladničky odstáť, najlepšie na celú noc. Strúhaný syr zmiešame s múkou a bylinkami. Rezne postupne namáčame v tejto zmesi z obidvoch strán a vložíme do pekáča vyloženého papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 45 minút. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Nedeľa, 15 Február 2009 07:02 |
Ingrediencie 1 väčšie kurča, 3 lyžice oleja, 1 cibuľa, 7 vajíčok, soľ, mleté čierne korenie, 7 lyžíc strúhanky, 3 lyžice hrubej múky, grilovacie korenie Postup Kurča umyjeme. V miske si zmiešame olej, najemno nakrájanú cibuľu, posolíme, popepríme, pridáme vajíčka, premiešame. Postupne pridávame strúhanku a múku. Dôkladne premiešame. Touto zmesou naplníme kurčapod kožou a zošijeme ho. Pripravené kurča zalejeme vodou a klasickým spôsobom uvaríme kuraciu polievku. Asi po 20 minutách kurča v polievke pretočíme. Necháme ho ešte 30 minút a potom ho z polievky vyberieme a vložíme do pekáča s plnkou nahor. Podlejeme polievkou a posypeme grilovacím korením. Kurča zapečieme pri teplote 220 stupňov za občastného podlievania do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou, slovenskou ryžou a kompótom.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 07:00 |
Ingrediencie 600 g kuracích pŕs, 100 g šampiňónov, hladká múka, mleté čierne koprenie, soľ, olej Postup Na rezne nakrájané kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a zľahka obalíme v hladkej múke. Potom ich opečieme na rozohriatom oleji z obidvoch strán a vyberieme na tanier. Vo výpeku opražíme očistené a pokrajané šampiňóny, osolíme podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka. Pridáme kuracie prsia necháme prejsť varom a podávame.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 06:56 |
Ingrediencie 1 kurča (alebo kuracie stehná), 100 g anglickej slaniny, 2 cibule, 5 strúčikov cesnaku, olej, pikantná horčica, soľ Postup Umyté a osušené mäso osolíme. Cibuľu a cesnak pokrájame na drobno a necháme na rozpálenom tuku speniť. Na tomto základe opečieme kúsky mäsa. Vyberieme ich z panvice a zo všetkých strán mäso ponatierame horčicou. Obsah panvice prelejeme do pekáča. Pridáme mäso a každý kúsok prikryjeme plátkami slaniny. Trochu podlejeme vodou a prikryté pečieme asi 30 minút. Potom poklop odstraníme a dopečieme do zlatista. Podávame s knedlíkom a dusenou kyslou kapustou. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Nedeľa, 15 Február 2009 06:52 |
Ingrediencie 1 kurča, 1 šálka strúhanky, 3 lyžice horčice, 1 lyžica oleja, 1/3 lyžička soli, 1/3 lyžička mleté čierne korenie Postup Naporcované kurča osolíme. Horčicu zmiešame s olejom, soľou, korením a touto zmesou ponatierame kúsky kurčaťa. Necháme v chlade dve hodiny odležať. Mäso vložíme do pekáča, podlejeme vodou, vrch posypeme strúhankou a pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. Počas pečenia podlievame výpekom z kurčaťa.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 06:48 |
Ingrediencie Kuracie prsia, plátkový šunkový nárez, syr Niva, 1 smotana na šľahanie, soľ, 2 lyžice worchestrovej omáčky, plnotučná horčica Postup Prsia narežeme na plátky, jemne vyklepeme, potrieme trochou horčice a na každý položíme plátok šunky. Na šunku položíme do prostriedku po dĺžke narezanú Nivu. Prsia zrolujeme, vložíme do pekáča a podlejeme smotanou v ktorej sme rozmiešali worchester. Vrch mäsa jemne posolíme a pečieme pri teplote 190 stupňov asi 45 minút.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 06:46 |
Ingrediencie kuracie krídla, med, sójová omáčka, 7 strúčikov cesnaku, mletý zázvor Postup Kuracie krídla dáme do pekáča a ľahko posypeme zázvorom. Zmiešame med a sójovú omáčku v pomere 2:1. Do tejto zmesi prelisujeme cesnaky, dôkladne premiešame a nalejeme na kuracie krídielka. Rukou ich premiešame s marinádou. Dáme piecť prikryté do rúry aspoň na 30 minút. Potom ich odkryjeme a za občastného polievania z výpeku ich upečieme do zlatista. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz (mierne upravené)
|
|
|