Hydinové mäso
Kurča ala Coca-cola PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 06:39

Ingrediencie

1 kurča v celku, 250 g slivkový lekvár, 300 ml Coca-coly, soľ

Postup

Dno pekáča rozotrieme slivkovým lekvárom po celej dĺžke a šírke. Na rozotretý lekvár položíme kurča v celku a vylejeme naňho coca colu. Následne kurča posolíme. Pečieme pri teplote 230 stupňov. Počas pečenia kurča polievame asi každých 10 minút so šťavou z pekáča.

Dodatok: Výsledkom je krásne chrumkavé kurča, výbornej chuti. Coca cola na kurčati príjemne skaramelizuje.

 


 

 
Pečené kuracie stehná PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 06:36

Ingrediencie

kuracie stehná, olej, soľ, grilovacie korenie

Postup

Kuracie stehná vložíme do pekáča a jednotlivo ponatierame olejom. Posolíme, posypeme grilovacím korením a pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. Počas pečenia potierame výpekom z mäsa.

 


 

 
Pečené naložené kura PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 06:34

Ingrediencie

1 kurča, 150 g anglickej slaniny, 1/8 masla, 1 cibuľa, 1/4 kečupu, čierne a biele korenie, 6 bobkových lístkov, soľ, vegeta, karí korenie, proveslánske korenie, grilovacie korenie, 2 strúčiky cesnaku

Postup

Naporcované kúsky kurčaťa, posolíme, posypeme vegetou, karí, proveslánským a grilovacím korením. Takto pripravené mäso dáme na hodinu do chladničky. Slaninu nakrájame na malé kocky a osmahneme ju na panvici do červena. Pridáme nakrájanú cibuľu, trošku popražíme, maslo, kečup, čierne a biele korenie, bobkový list a chvíľu povaríme. Kurča uložíme do pekáča, nalejeme na to uvarenú zmes, prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 220 stupňov asi 1 hodinu. Potom mäso odkryjeme natrieme prelisovaným cesnakom a dopečieme pri teplote 240 stupňov asi 15 minút.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 
Kurča na soli PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Február 2009 18:43

Ingrediencie

1 kurča, 1 kg soli

Postup

Pekáč vysypeme soľou. Vložíme očistené kurča v celku a dôkladne z každej strany osolíme. Pečieme pri teplote 200-220 stupňov dozlatista. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi. 

 


 

 

 
Kurahus PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Február 2009 18:13

Ingrediencie

1 kurča, soľ, rasca, olej, asi 2 dl tmavého piva, 1 lyžička masla, voda

Postup

Kurča posolíme a výrazne posypeme rascou, potrieme olejom podlejeme asi 1 dcl vody a prikryté dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi 25 minút. Potom kurča odkryjeme prilejeme pivo. Ďalej kurča necháme odkryté a polievame ho výpekom. Pečieme do zlatista. Nakoniec pridáme do výpeku maslo. Podávame s knedlíkom a červenou kapustou.

 


 

 
Medové stehienka PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Február 2009 18:10

Ingrediencie

4 kuracie stehienka, 5 lyžíc medu, 5 lyžíc worčesterovej omáčky, 4 lyžičky vegety, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, olej

Postup

Z uvedených surovín si urobíme pác, premiešame. Stehná vložíme do pácu a necháme 3 hodiny v chlade uležať. Vyberieme a stehná opečieme z obidvoch strán 3-4 minúty. Vložíme ich do pekáča. Do výpeku vlejeme asi 1 dcl vody a nalejeme na stehná. Pekáč zakryjeme alobalom a dáme do rúry na 30 minút. Potom alobal dáme dole a zapečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. Počas pečenia polievame.

 


 

 
Tanierové kura PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Február 2009 18:01

Ingrediencie

1 kurča 1,2-1,4 kg, grilovacie korenie, soľ, porcelánový tanier

Postup

Očistené kura, posolíme hlavne z vnútra a potom posypeme korením. Takto pripravené kurča položíme na tanier. Tanier s kuraťom vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 1,5-2 hodiny. Počas pečenia ničím nepodlievame a nemastíme.

zdroj:www.ajina-kucharka.wz.cz

 

 

 
« ZačiatokDozadu111213DopreduKoniec »

Stránka 13 z 13

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist