Hydinové mäso
Generálové kurča PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 03 Júl 2011 10:55

Ingrediencie

1 kurča, 1 fľaškové pivo, grilovacie korenie, rasca, soľ, olej, zemiaky, 2 jablká, 2 cibule, 5 šampiňónov

Postup

Fľašu dôkladne umyjeme, zbavíme ju papierových etikiet. Kurča napichneme na očistenú fľašu s pivom. Posypeme ho z každej strany korením. Na plech položíme papier na pečenie. Rovnomerne navrstvíme očistené a na štvrťky nakrájané zemiaky, jablká, na kolieska nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Jemne posolíme, posypeme rascou a pokvapkáme olejom. Fľašu s kurčaťom postavíme do stredu plechu a opatrne vložíme do rúry ( Plech vložíme na spodný priečinok, fľašku som musela jemne nahnúť, pri vkladaní a až potom narovnať. Nezabudnúť otvoriť fľašku, pivo nevylievať !!). Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 1,5 hodiny.

 

 


 
Kurča s bylinkovou kôrkou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 17 Apríl 2011 08:19

Ingrediencie

1 rozporcované kurča, 4 vajcia, 6 lyžíc polohrubej múky, 9 lyžíc strúhanky, soľ, mleté biele korenie, mletá červená paprika, majorán, bazalka, grilovacie korenie, gyros, olej

Postup

Do jedného taniera nasypeme múku, v druhom rozšľaháme vajíčka, ktoré dochutíme soľou, bylinkami. Do tretieho dáme strúhanku. Kúsky mäsa posolíme, obalíme v trojobale - múka, vajcia, strúhanka. Poukladáme ich do olejom vymasteného pekáča a pripravené mäso tak isto pokvapkáme olejom. Rúru vyhrejeme na 190 stupňov a mäso v nej pečieme cca 20 minút, potom mäso otočíme a dopečieme dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.

 


 
Voňavé kurča PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 03 Apríl 2011 08:13

Ingrediencie

1 rozporcované kurča, 100 g kvalitnej paprikovej klobásy, klinčeky, 2 kúsky celej škorice, 1/2 citróna, 150 ml červeného vína, olej, 1 cibuľa, soľ

Postup

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Na dno pekáča nalejeme osmažený tuk s cibuľou. Kurča umyjeme, osušíme a posolíme. Kúsky kurčaťa preložíme do pekáča a na každý kúsok uložíme tenký plátok citróna, 2 klinčeky, 3 kolieska klobásy. Mäso podlejeme vínom a troškou vody, vložíme škoricu a pekáč prikryjeme alobalom. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút. Potom pekáč odkryjeme a za občasného polievania kurča upečieme dozlatista.

 


 
Morčacia rolka PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 19 Február 2011 07:13

Ingrediencie

Morčacie prsia, plátkový syr, šunka nakrájaná na plátky, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, olej

Postup

Morčacie prsia narežeme na rezne. Mäso naklepeme, z oboch strán osolíme a mierne okoreníme. Na každý rezeň uložíme plátok syra a šunky. Mäso zrolujeme a obtočíme niťou. Jednotlivé rolky obalíme v hladkej múke a zo všetkých strán prudko opečieme na oleji. Opečené rolky preložíme do pekáča, prelejeme výpekom a prekryjeme alobalom. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút. Z roliek opatrne odstránime nitky a podávame s  oblohou.

 

 
Dunajské morčacie prsia PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 11 Február 2011 14:59

Ingrediencie

600 g morčacích pŕs, 100 g hydinovej pečene, 2 cibule, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 50 g sterilizovaných šampiňónov, 50 g sterilizovaného hrášku, 1 kocka kuracieho bujónu, mleté čierne korenie, soľ, olej

Postup

Morčacie prsia narežeme na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme. Na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán. Mäso vyberieme (držíme v teple), vo výpeku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, nakrájanú hydinovú pečeň, scedený hrášok a šampiňóny. Zmes podlejeme vývarom z bujónovej kocky, okoreníme, krátko podusíme a dochutíme soľou.

 

 
Kuracie prsia s ananásom PDF Tlačiť E-mail
Streda, 12 Január 2011 11:56

Ingrediencie

900  g kuracích pŕs, 250 ml smotany na šľahanie, 1 kúskový ananásový kompót, kari korenie, soľ, cukor, 2 lyžice hladkej múky, citrónová šťava, maslo, 1 cibuľa, biele mleté korenie

Postup

Cibuľu nakrájame nadrobno a na masle zľahka osmažíme. Pridáme na rezance nakrájané mäso a prudko osmažíme. Pridáme soľ, kari korenie a trošku podlejeme vodou. Dusíme do polomäkka. Potom pridáme ananás aj so šťavou a dodusíme. Nakoniec pridáme smotanu, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku a necháme krátko prevariť. Dochutíme cukrom, citrónovou šťavou, mletým bielym korením a prípadne ešte soľou.

 


 
Kurča Žiguli PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 09 Január 2011 11:26

Ingrediencie

1 kurča, 200 g syru Niva, 2 lyžičky drveného sušeného rozmarínu, 1 lyžica sterilizovaného chrenu, 4 lyžice bieleho vína, 120 g masla

Postup

Kurča rozporcujeme a preložíme ho do pekáča. Syr najemno nastrúhame a posypeme ním kúsky mäsa. Pridáme rozmarín a plátky masla. Podlejeme trochou vody a pečieme pri teplote 200 stupňov. Keď je kurča upečené pridáme chren, víno a necháme krátko prevrieť . Kurča nesolíme, niva je dosť slaná.

 

 
Jogurtové kurča PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 11 December 2010 11:14

Ingrediencie

1 kurča, šťava z jedného citróna, 1 lyžička soli, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky ďumbiera, 1 lyžička mletého koriandera, 2 lyžičky rasce, 1 lyžička mletých klinčekov, 2 bobkové listy, 1/2 lyžičky grilovacieho korenia, 1 lyžička kurkumy, 150 ml bieleho jogurtu

Postup

Kurča umyjeme, osušíme,  naporcujeme a uložíme do pekáča. Pokvapkáme citrónovou šťavou a posolíme. Cibuľu, cesnak nadrobno posekáme a dáme do misky. Vmiešame všetky koreniny, jogurt a zvyšnú citrónovú šťavu. Kúsky kurčaťa potrieme jogurtovou marinádou, prikryjeme alobalom a necháme v chlade cez noc odstáť. Odstaté kurča pečieme pri teplote 200 stupňov . Počas pečenia podľa potreby môžeme kurča podliať vodou alebo kuracím vývarom.

 


 
Chrumkavé kurča s kapustou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 26 September 2010 13:14

Ingrediencie

Kuracie stehná, 6 lyžíc oleja, 3 lyžice grilovacieho korenia, 2 lyžice mletej rasce

Postup

V miske zmiešame olej, grilovacie korenie a rascu. Touto zmesou ponatierame kurčatá z každej strany a uložíme ich do pekáča. Podlejeme trochou vody a pečieme pri teplote 200 stupňov za občasného podlievania do zlatista. Podávame s červenou kapustou a knedlíkom.

 

.

 
Duseno - pečené kurča PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 14 September 2010 15:26

Ingrediencie

1 rozporcované kurča, soľ, grilovacie korenie, mletá racsa, 2 lyžice masla, 40 g slaniny

Postup

Porcie kurčaťa osolíme a vložíme do pekáča potretého maslom. Slaninu pokrájame na malé kúsky, vyškvaríme, polejeme nimi mäso a trošku podlejeme teplou vodou. Pekáč prikryjeme a kurča dusíme, pričom mäso občas polievame výpekom a podlievame teplou vodou. Dusíme ho asi 20 minút. Potom pekáč odkryjeme, mäso posypeme grilovacím korením, rascou a vložíme ho do vyhriatej rúry (200 stupňov) a pečieme dozlatista.


 
Kurča na zemiakoch so smotanou PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 31 August 2010 11:29

Ingrediencie

1 kurča alebo kuracie stehná, zemiaky, 250 g smotany na šľahanie, soľ, grilovacie korenie, drvená rasca, maslo, strúhanka

Postup

Pekáč potrieme maslom a posypeme strúhankou. Na dno pekáča rozložíme na kolieska nakrájané zemiaky, posypeme rascou a posolíme. Rozporcované kúsky kurčaťa posypeme grilovacím korením, mäso rozložíme  na zemiaky a všetko zalejeme smotanou. Pečieme pri teplote 200 stupňov. 

 

   

 

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 4 z 13

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist