Hydinové mäso
Srdiečka na smotane s hubami PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 August 2010 13:38

Ingrediencie

500 g kuracích srdiečok, 5 väčších šampiňónov, 1 cibuľa, olej,  soľ, mleté čierne korenie, 250 g smotany na šľahanie, kúsok slaniny, 1 lyžička hladkej múky

Postup

Na oleji si orestujeme na malé kocky narezanú cibuľu a slaninku. Srdiečka umyjeme, očistíme. Pridáme k cibuli srdiečka , nakrájané šampiňóny a necháme ich zatiahnúť. Podlejeme trochou vody a varíme domäkka.  Zalejeme smotanou v ktorej sme rozmiešali múku a povaríme. Podľa chuti posolíme a okoreníme.

 

 

 

 
Kuracina po staroturiansky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 August 2010 05:56

Ingrediencie

1 kurča, 100 g údenej slaniny, 100 g klobásy, 80 g cibule, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, celé nové korenie, soľ, olej

Postup

Kurča umyjeme, osušíme a rozdelíme na jednotlivé porcie. Každý kus osolíme, okoreníme, poprášime mletou paprikou a pokvapkáme olejom. Mäso uložíme na pekáč a necháme v chlade aspoň 1 hodinu odležať.

Slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme, pridáme nadrobno posekanú cibuľu pár zrniek nového korenia a kolieska klobásy. Zmes cvíľu podusíme a potom ju rozložíme na kurča na pekáči.

Mäso podlejeme troškou horúcej vody, pekáč zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pred dokončením kurča odkryjeme a mäso dochrumkava dopečieme. 

 

 

 

 
Arabské kurča PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 03 August 2010 10:23

Ingrediencie

1 rozporcované kurča alebo kuracie stehná, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžica horčice, 1 kyslá smotana, oregáno, soľ, olej, 100 ml kuracieho vývaru

Postup

Na dno pekáča narežeme na kocky nakrájanú cibuľu. Rozložíme posolené kúsky kurčaťa. V miske vymiešame smotanu, horčicu, prelisované cesnaky, oregáno a soľ. Touto zmesou ponatierame mäso v pekáči. Podlejeme vývarom a pečieme pri teplote 200 stupňov za občasného polievania výpekom. 

 

 

 

 
Kurča so zázvorom PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 26 Júl 2010 18:49

Ingrediencie

1 kurča, zemiaky, soľ, rasca, grilovacie korenie, 2 lyžičky zázvorového korenia, 250 ml šľahačkovej smotany, olej

Postup

Pekáč vymastíme olejom. Umyté zemiaky so šupkou prekrojíme na štvrťky. Rozložíme na dno pekáča, posolíme a posypeme rascou. Na zemiaky uložíme rozporcované kúsky mäsa, zalejeme smotanou, posypeme grilovacím korením a zázvorom. Pečieme pri teplote 200 stupňov za občasného polievania mäsa dozlatista.

 

 

 

 
Lahôdkové rezne PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 18 Júl 2010 10:58

Ingrediencie

8 kuracích pŕs, vegeta, hladká múka, olej, 400 g kyslej smotany, 1 konzerva kukurice, 100 g šunky, 4 strúčiky cesnaku, soľ

Postup

Naporcované kuracie rezne jemne naklepeme a posypeme vegetou. Obalíme v hladkej múke a opečieme z oboch strán na oleji dozlatista. V miske zmiešame smotanu, precedenú kukuricu, na malé kocky nakrájanú šunku, prelisované cesnaky,  soľ. Opečené rezne preložíme do jemne vymasteného pekáča, natrieme pripravenou zmesou. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 20-30 minút.

Podávame s pečenými zemiakmi.  

 


 

 
Kurča s červenou kapustou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 11 Júl 2010 10:28

Ingrediencie

1 kurča alebo kuracie stehná, olej, grilovacie korenie, rasca

Postup

Do vymasteného pekáča poukladáme rozporcované kurča. Mäso potrieme olejom, posypeme grilovacím korením a rascou. Pečieme pri teplote 200  stupňov za občasného polievania mäsa výpekom. 

Pripravíme si červenú kapustu. 

Hotové mäso podávame s kapustou a knedlíkom.  

 

 

 

 
Kuracie rizoto PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 02 Júl 2010 10:26

Ingrediencie

500 g kuracích pŕs, 2 kocky kuracieho bujónu, 1 konzerva kukurice, 1 konzerva hrášku, mleté čierne korenie, soľ, mletá sladká paprika, 1 cibuľa, olej, 5 varných sáčkov ryže

Postup

Mäso nakrájame na hrubšie rezance, osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou. Pokvapkáme olejom, premiešame a necháme hodinu v chlade uležať. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a osmažíme. Potom mäso podlejeme horúcou vodou, pridáme bujón a udusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame. Potom k mäkkému mäsu pridáme precedenú kukuricu, hrášok a necháme prejsť varom. Ryžu uvaríme klasickým spôsobom, pridáme k udusenému mäsu a dobre premiešame. Podľa chuti dosolíme.  

 


 

 
Mexické kurča PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 20 Jún 2010 11:56

Ingrediencie

1 kurča, 1 kocka slepačieho bujónu, 3 lyžice ostrého kečupu, 4-5 strúčikov cesnaku, 2 lyžice worčestrovej omáčky, mleté čierne korenie, soľ, chilli, 1 cibuľa, 1 necelá lyžica hladkej múky

Postup

V 200 ml vody rozvaríme bujón. Pridáme kečup, rozmačkaný cesnak, worčestovú omáčku, mleté korenie a chilli. Rozmiešame a nalejeme do pekáča k pokrájanej cibuli. Na to naskladáme ľahko osolené kúsky kurčaťa. Prikryté vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov, po 20 minútach stĺmíme na 190 stupňov. Behom pečenie podlievame šťavou spod kurčaťa, ku koncu odkryjeme, aby mäso malo peknú farbu. V pol hrnčeka vody rozmiešame trochu múky a asi 15 minút pred dopečením vlejeme do pekáča, premiešame a necháme povariť. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz 

 


 

 
Kurča v hubovej omáčke PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 12 Jún 2010 14:21

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 1 rozporcované kurča, maslo, soľ, 100 g sterilizovaných šampiňónov, 1 l mlieka, 1 kyslá smotana, 3 lyžice hladkej múky

Postup

Zemiaky očistíme a narežeme na kolieska. Pekáč vymastíme a poukladáme pripravené zemiaky, posolíme. Na zemiaky uložíme kúsky mäsa, posolíme. Do hrnca vlejeme mlieko, smotanu, odkvapkané huby, vmiešame múku, posolíme a za stáleho miešania privedieme k varu. Povaríme do jemného zhustnutia. Pripravenú omáčku nalejeme na mäso a pekáč vložíme do vyhriatej rúry a za občasného polievania upečieme.

 

 

 

 
Kurča v chrumkavej kruste PDF Tlačiť E-mail
Streda, 02 Jún 2010 11:27

Ingrediencie

1 kurča, 3 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 100 g strúhanky, 2 lyžičky grilovacieho korenia, 1/2 lyžičky oregana, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, soľ, olej

Postup

Cesnak a cibuľu pokrájame na väčšie kúsky. Zmiešame strúhanku, grilovacie korenie, oregano a čierne korenie. Kurča opláchneme, osušíme a osolíme. Naplníme ho pokrájanou cibuľou a cesnakom. Celé kurča potrieme olejom zo všetkých strán posypeme strúhankovou zmesou a dobre pritlačíme do kože. Kurča preložíme do vymasteného pekáča, podlejeme trochou vody alebo vývarom a pečieme pri teplote 200 stupňov.  Počas pečenia podlievame výpekom.  

 

 

 

 
Pilaf z kurčaťa PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 29 Máj 2010 11:19

Ingrediencie

4 kuracie rezne z pŕs, 100 g anglickej slaniny, soľ, 1 lyžička mletej sladkej papriky, 1 lyžička majoránky, 3 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 1 lyžička cukru, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 300 g ryže, 1 lyžička kari, olej, tvrdý syr

Postup

Uvaríme si kari ryžu

Mäso nakrájame na malé kúsky, slaninu na kocky. Cibuľu a cesnak posekáme nadrobno. Na lyžici oleja rozškvarime slaninu. Pridáme mäso  a prudko opečieme. Potom osolíme, pridáme cibuľu s cesnakom, papriku, cukor, pretlak, premiešame, trošku podlejeme vývarom alebo vodou a pod pokrievkou dusíme domäkka.

K mäkkému mäsu pridáme hotovú ryžu. Na tanieri servírujeme kopčeky, ktoré posypeme strúhaným syrom. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 5 z 13

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist