Nedeľa, 23 Máj 2010 09:50 |
Ingrediencie 6 kuracích stehien alebo 1 kurča, 6 žemlí z predchádzajúceho dňa, mlieko, 9 vajec, 1 cibuľa, olej, soľ, masť, petržlenová vňať, biele mleté korenie, grilovacie korenie Postup Na troške oleja osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu a necháme vychladnúť. Do misky nakrájame na menšie kocky žemle, pridáme osmaženú cibuľu a toľko mlieka, aby žemle mlieko vpili. Pridáme žĺtka, soľ, vňať, biele korenie a všetko dôkladne vymiešame. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Pekáč vymastíme masťou. Na dno pekáča rozložíme plnku, naukladáme kúsky kurčaťa, posypeme grilovacím korením a pečieme pri teplote 200 stupňov. Počas pečenia kurča polievame výpekom. |
Streda, 19 Máj 2010 09:08 |
Ingrediencie 1 kurča, 1 kg zemiakov, olej, soľ, 1 kyslá smotana, grilovacie korenie, 100 ml mlieka, 100 g šunkovej peny Postup Kurča rozporcujeme. Očistené a na kolieska nakrájané zemiaky naukladáme do vymasteného pekáča a posolíme. Na zemiaky poukladáme rozporcované kúsky kurčaťa. V miske vymiešame smotanu, šunkovú penu, mlieko a touto zmesou polejeme pripravené kurča. Posypeme grilovacím korením a pečieme pri teplote 200 stupňov za občasného polievania výpekom. |
Utorok, 11 Máj 2010 09:38 |
Ingrediencie 1 kurča, 1 smotana na šľahanie, soľ, grilovacie korenie, olej, 100 g vlašských orechov, 200 g sušených sliviek, sušený kôpor Postup Kurča rozdelíme na porcie, osolíme, posypeme grilovacím korením a preložíme do vymasteného pekáča. Slivky zbavíme kôstky zalejeme vriacou vodou a precedíme. Oriešky na hrubo posekáme a opražíme na suchej panvici. Pripravené slivky poukladáme na mäso, posypeme orechami a zalejeme smotanou. Nakoniec mäso posypeme kôprom. Pečieme pri teplote 200 stupňov. Počas pečenia polievame kurča výpekom. Podľa potreby môžeme podliať trochou vody.
|
Piatok, 30 Apríl 2010 15:26 |
Ingrediencie 1 kurča, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica kurkumy, 1 lyžica mletého koriandru, 1/2 lyžice mletého zázvoru, 1/2 lyžičky chilli, 1 lyžica mletej rasce, soľ, olej Postup Umyté kurča rozporcujeme na menšie kúsky a usušíme. Každý kúsok z každej strany posolíme. Na oleji speníme cibuľu, prelisované cesnaky, pridáme všetko korenie, kurča a za stáleho miešania osmažíme asi 5 minút. Podlejeme horúcim vývarom alebo vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Počas pečenia polievame výpekom. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Streda, 21 Apríl 2010 09:56 |
Ingrediencie 1 kurča, 1 palička cesnaku, 3/4 balíčka grilovacieho korenia, 1 lyžica medu, olej Postup Cesnak prelisujeme do hrnčeka, pridáme korenie a rozpustený med. Do 3/4 hrnčeka dolejeme olej a premiešame. Kurča rozporcujeme opláchneme, usušíme a potrieme zvonku a zvnútra marinádou a necháme v chlade cez noc odležať. Na druhý deň vložíme mäso spolu s marinádou do pekáča a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 1 hodinu. Počas pečenia potierame výpekom. zdroj:www.ajina-kucharka.wz.cz
|
Sobota, 17 Apríl 2010 13:29 |
Ingrediencie 1 kurča, 100 g anglickej slaniny, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 menší zeler, 2 cibule, 8 guličky celého čierneho korenia, 4 bobkové listy, tymián, 2 lyžice octu, 300 ml smotany na varenie, 1-2 lyžice hladkej múky, olej, muškátový oriešok Postup Kurča rozporcujeme, umyjeme a osušíme. Na dno pekáča nalejeme trochu oleje. Kúsky kurčaťa v ňom zo všetkých strán poobtierame, osolíme a naskladáme do pekáča. Pokladieme plátkami slaniny, posypeme korením, nahrubo posekanou cibuľou, na kocky pokrájanou koreňovou zeleninou, priklopíme a dáme cez noc do chladničky. Druhý deň podlejeme vodou a upečieme. Mäkké mäso vyberieme z pekáča a udržujeme v teple. Vyberieme bobkové listy (vyhodíme) a zbytok obsahu pekáča rozmixujeme a precedíme do hrnca. Ak je hmota príliš hustá zriedime vodou. V smotane premiešame múku a cez sitko vlejeme do hrnca. Za občasného miešania povaríme asi 10 minút. Pred koncom varu dochutíme soľou, octom a strúhaným muškátovým orieškom. Mäso vložíme do omáčky a podávame s knedlíkom. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Pondelok, 12 Apríl 2010 11:04 |
Ingrediencie 6 kuracích stehien, 1 cibuľa, soľ, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica petržlenovej vňate, 2 lyžice mletého zázvoru, štipľavá mletá paprika (podľa chuti), 2 lyžice oleja, 1 lyžica kečupu, maslo na vymastenie pekáča Postup Do misky dáme kečup, olej, najemno nakrájanú cibuľu, prelisované cesnaky, petržlenovú vňať, soľ, zázvor, papriku a všetko dobre premiešame. Umyté stehná osušíme a potrieme z každej strany pripravenou zmesou. Preložíme do vymasteného pekáča a za občasného polievania výpekom pečieme pri teplote 200 stupňov. Podávame so zemiakmi. |
Štvrtok, 08 Apríl 2010 14:57 |
Ingrediencie 1 kurča alebo kuracie stehná, 2 väčšie póry, 100 ml kuracieho vývaru, grilovacie korenie, olej Postup Pekáč potrieme olejom. Na dno rozložíme na kolieska nakrájaný pór. Poukladáme kúsky rozporcovaného kurčaťa, posypeme grilovacím korením, podlejeme vývarom a pečieme za občastného polievania výpekom pri teplote 200 stupňov dozlatista.
|
Streda, 24 Marec 2010 10:05 |
Ingrediencie 1 kurča, zemiaky, cibuľa, olej, grilovacie korenie, soľ Postup Dno zapekacej misy potrieme olejom. Vložíme na kolieska nakrájané zemiaky a cibuľu. Posolíme a premiešame. Kurča z každej strany posolíme, posypeme grilovacím korením a posadíme ho na zemiaky v zapekacej miske. Pečieme pri teplote 200 stupňov. Počas pečenia kurča potierame výpekom. |
Nedeľa, 14 Marec 2010 10:29 |
Ingrediencie 4 morčacie rezne, 2 vajcia, 2 lyžice smotany na varenie, 1 lyžica citrónovej šťavy, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, strúhaný kokos, olej na vysmážanie Postup Rezne umyjeme, osušíme, naklepeme, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Vajce rozmiešame so smotanou. Ochutené rezne obalíme najprv v hladkej múke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanom kokose. Obal dobre pritlačíme a rezne vyprážame na horúcom oleji dozlatista.
|
|
|