Hydinové mäso
Pilaf z kurčaťa PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 29 Máj 2010 11:19

Ingrediencie

4 kuracie rezne z pŕs, 100 g anglickej slaniny, soľ, 1 lyžička mletej sladkej papriky, 1 lyžička majoránky, 3 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 1 lyžička cukru, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 300 g ryže, 1 lyžička kari, olej, tvrdý syr

Postup

Uvaríme si kari ryžu

Mäso nakrájame na malé kúsky, slaninu na kocky. Cibuľu a cesnak posekáme nadrobno. Na lyžici oleja rozškvarime slaninu. Pridáme mäso  a prudko opečieme. Potom osolíme, pridáme cibuľu s cesnakom, papriku, cukor, pretlak, premiešame, trošku podlejeme vývarom alebo vodou a pod pokrievkou dusíme domäkka.

K mäkkému mäsu pridáme hotovú ryžu. Na tanieri servírujeme kopčeky, ktoré posypeme strúhaným syrom. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 

 
Pečené kurča na plnke PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 23 Máj 2010 09:50

Ingrediencie

6 kuracích stehien alebo 1 kurča, 6 žemlí z predchádzajúceho dňa, mlieko, 9 vajec, 1 cibuľa, olej, soľ, masť, petržlenová vňať, biele mleté korenie, grilovacie korenie

Postup

Na troške oleja osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu a necháme vychladnúť. Do misky nakrájame na menšie kocky žemle, pridáme osmaženú cibuľu a toľko mlieka, aby žemle mlieko vpili.  Pridáme žĺtka, soľ, vňať, biele korenie a všetko dôkladne vymiešame. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Pekáč vymastíme masťou. Na dno pekáča rozložíme plnku, naukladáme kúsky kurčaťa, posypeme grilovacím korením a pečieme pri teplote 200 stupňov. Počas pečenia kurča polievame výpekom.

 

 

 

 
Kurča so šunkovou penou PDF Tlačiť E-mail
Streda, 19 Máj 2010 09:08

Ingrediencie

1 kurča, 1 kg zemiakov, olej, soľ, 1 kyslá smotana, grilovacie korenie, 100 ml mlieka, 100 g šunkovej peny

Postup

Kurča rozporcujeme. Očistené a na kolieska nakrájané zemiaky naukladáme do vymasteného pekáča a posolíme. Na zemiaky poukladáme rozporcované kúsky kurčaťa. V miske vymiešame smotanu, šunkovú penu, mlieko a touto zmesou polejeme pripravené kurča. Posypeme grilovacím korením a pečieme pri teplote 200 stupňov za občasného polievania výpekom. 

 

 

 

 
Kurča na slivkách PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 11 Máj 2010 09:38

Ingrediencie

1 kurča, 1 smotana na šľahanie, soľ, grilovacie korenie, olej, 100 g vlašských orechov, 200 g sušených sliviek, sušený kôpor

Postup

Kurča rozdelíme na porcie, osolíme, posypeme grilovacím korením a preložíme do vymasteného pekáča. Slivky zbavíme kôstky zalejeme vriacou vodou a precedíme. Oriešky na hrubo posekáme a opražíme na suchej panvici. Pripravené slivky poukladáme na mäso, posypeme orechami a zalejeme smotanou. Nakoniec mäso posypeme kôprom. Pečieme pri teplote 200 stupňov. Počas pečenia polievame kurča  výpekom.  Podľa potreby môžeme podliať trochou vody. 

 


 

 

 
Indické kurča PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 30 Apríl 2010 15:26

Ingrediencie

1 kurča, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica kurkumy, 1 lyžica mletého koriandru, 1/2 lyžice mletého zázvoru, 1/2 lyžičky chilli, 1 lyžica mletej rasce, soľ, olej

Postup

Umyté kurča rozporcujeme na menšie kúsky a usušíme. Každý kúsok z každej strany posolíme. Na oleji speníme cibuľu, prelisované cesnaky, pridáme všetko korenie, kurča a za stáleho miešania osmažíme asi 5 minút. Podlejeme horúcim vývarom alebo vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Počas pečenia polievame výpekom. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Kurča podľa Darji PDF Tlačiť E-mail
Streda, 21 Apríl 2010 09:56

Ingrediencie

1 kurča, 1 palička cesnaku, 3/4 balíčka grilovacieho korenia, 1 lyžica medu, olej

Postup

Cesnak prelisujeme do hrnčeka, pridáme korenie a rozpustený med. Do 3/4 hrnčeka dolejeme olej a premiešame. Kurča rozporcujeme opláchneme, usušíme a potrieme zvonku a zvnútra marinádou a necháme v chlade cez noc odležať. Na druhý deň vložíme mäso spolu s marinádou do pekáča a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 1 hodinu. Počas pečenia potierame výpekom.

zdroj:www.ajina-kucharka.wz.cz 

 


 

 
Kurča ako sviečková PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 17 Apríl 2010 13:29

Ingrediencie

1 kurča, 100 g anglickej slaniny, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 menší zeler, 2 cibule, 8 guličky celého čierneho korenia, 4 bobkové listy, tymián, 2 lyžice octu, 300 ml smotany na varenie, 1-2 lyžice hladkej múky, olej, muškátový oriešok

Postup

Kurča rozporcujeme, umyjeme a osušíme. Na dno pekáča nalejeme trochu oleje. Kúsky kurčaťa v ňom zo všetkých strán poobtierame, osolíme a naskladáme do pekáča. Pokladieme plátkami slaniny, posypeme korením, nahrubo posekanou cibuľou, na kocky pokrájanou koreňovou zeleninou, priklopíme a dáme cez noc do chladničky. 

Druhý deň podlejeme vodou a upečieme. Mäkké mäso vyberieme z pekáča a udržujeme v teple. Vyberieme bobkové listy (vyhodíme) a zbytok obsahu pekáča rozmixujeme a precedíme do hrnca. Ak je hmota príliš hustá zriedime vodou. V smotane premiešame múku a cez sitko vlejeme do hrnca. Za občasného miešania povaríme asi 10 minút. Pred koncom varu dochutíme soľou, octom a strúhaným muškátovým orieškom. Mäso vložíme do omáčky a podávame s knedlíkom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Diabolské kurča PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 12 Apríl 2010 11:04

Ingrediencie

6 kuracích stehien, 1 cibuľa, soľ, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica petržlenovej vňate, 2 lyžice mletého zázvoru, štipľavá mletá paprika (podľa chuti), 2 lyžice oleja, 1 lyžica kečupu, maslo na vymastenie pekáča

Postup

Do misky dáme kečup, olej, najemno nakrájanú cibuľu, prelisované cesnaky, petržlenovú vňať, soľ, zázvor, papriku a všetko dobre premiešame. Umyté stehná osušíme a potrieme  z každej strany pripravenou zmesou. Preložíme do vymasteného pekáča a za občasného polievania výpekom pečieme pri teplote 200 stupňov. Podávame so zemiakmi.

 

 

 

 
Kurča na póre PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 08 Apríl 2010 14:57

Ingrediencie

1 kurča alebo kuracie stehná, 2 väčšie póry, 100 ml kuracieho vývaru, grilovacie korenie, olej

Postup

Pekáč potrieme olejom. Na dno rozložíme na kolieska nakrájaný pór. Poukladáme kúsky rozporcovaného kurčaťa, posypeme grilovacím korením, podlejeme vývarom a pečieme za občastného polievania výpekom pri teplote 200 stupňov dozlatista. 

 


 

 
Kurča v sede PDF Tlačiť E-mail
Streda, 24 Marec 2010 10:05

Ingrediencie

1 kurča, zemiaky, cibuľa, olej, grilovacie korenie, soľ

Postup

Dno zapekacej misy potrieme olejom. Vložíme na kolieska nakrájané zemiaky a cibuľu. Posolíme a premiešame. Kurča z každej strany posolíme, posypeme grilovacím korením a posadíme ho na zemiaky v zapekacej miske. Pečieme pri teplote 200 stupňov. Počas pečenia kurča potierame výpekom. 

 

 
Morčasie mäso v kokose PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 14 Marec 2010 10:29

Ingrediencie

4 morčacie rezne, 2 vajcia, 2 lyžice smotany na varenie, 1 lyžica citrónovej šťavy, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, strúhaný kokos, olej na vysmážanie

Postup

Rezne umyjeme, osušíme, naklepeme, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Vajce rozmiešame so smotanou. Ochutené rezne obalíme najprv v hladkej múke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanom kokose. Obal dobre pritlačíme a rezne vyprážame na horúcom oleji dozlatista. 

 


 

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 6 z 13

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist