Streda, 10 Marec 2010 09:51 |
Ingrediencie 1 kurča, soľ, grilovacie korenie, kúsok masla plnka: 3 staršie rohlíky, 150 ml mlieka, 200 g anglickej slaniny, 30 g masla, 2 vajcia, soľ, peper, muškátový oriešok, 50 g mandľových lupienok, zelená petržlenka Postup Kurča umyjeme, osušíme a z každej strany osolíme. Rohlíky nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom. Slaninu pokrájame na malé kocky a za stáleho miešania opečieme na panvici do chrumkava. Z rohlíkov vyžmýkame prebytočné mlieko, pridáme osmaženú slaninku (bez tuku), žĺtka, zmäknuté maslo, posekanú petržlenovú vňať, posolíme, okoreníme, pristrúhame trošku z muškátového orieška a dôkladne premiešame. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov a mandle. Touto zmesou naplníme kurča pod kožu a do vnútra kurčaťa. Ihlami alebo páradkami otvor uzavrieme a vložíme do pekáča vymasteného maslom. Kurča posypeme korením, poukladáme kúsky masla, podlejeme vodou a priklopené pečieme pri teplote 210 stupňov asi hodinu a pol. Občas podlejeme vypečenou šťavou alebo horúcou vodou. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
|
Sobota, 06 Marec 2010 11:44 |
Ingrediencie 1 kurča, 3 cibule, soľ, peper, 2 plátky slaniny, 5 bobkových listov, 3 guličky nového korenia, 300 ml červeného vína, 1 lyžica worčestrovej omáčky, 1 lyžica hladkej múky, ak je víno suché pridáme 1 lyžicu medu Postup Kurča rozporcujeme, osolíme, opepríme. Kúsky slaniny vložíme do pekáča, pridáme 1,5 cibule nakrájanej nahrubo, na to položíme porcie kurčaťa, dáme bobkový list, nové korenie, zasypeme 1 nakrájanou cibuľou, zalejeme 200 ml vína s worčestrovou omáčkou a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Zvyšnú cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na masle, pridáme múku a osmažíme svetlú zápražku. Kurča počas pečenia podlievame zvyšným vínom. Po 20 minútach pridáme k mäsu cibuľovú zápražku, med a pečieme dozlatista. zdroj:www.ajina-kucharka.wz.cz
|
Utorok, 02 Marec 2010 11:33 |
Ingrediencie 1 kurča alebo 4 kuracie stehná , 2 veľké lyžice medu, 5 strúčikov cesnaku, 1 lyžička soli, 4 lyžice sójovej omáčky Postup Kurča narežeme na štvrťky . V miske zmiešame med, prelisovaný cesnak, soľ, sójovú omáčku, premiešame a kúsky mäsa dôkladne ponatierame marinádou. Necháme prikryté odstáť najlepšie cez noc v chlade. Na druhý deň mäso preložíme do pekáča aj so zvyšnou marinádou a mäso trocha podlejeme vodou. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút, potom teplotu stiahneme na 180 stupňov a dopečieme dozlatista. Mäso počas pečenia podlievame výpekom. zdroj: Martina Bážová
|
Štvrtok, 25 Február 2010 14:45 |
Ingrediencie 1 kurča, soľ, 1 hlavička cesnaku, 5 lyžíc polohrubej múky, 2 lyžičky korenia kari, olej Postup Kurča rozštvrtíme, umyjeme a osušíme. Kúsky kurčaťa z každej strany osolíme. Cesnak prelisujeme a mäso z každej strany ponatierame. V uzavretej nádobe necháme najlepšie do druhého dňa odstáť v chladničke. Múku trochu osolíme a premiešame s korením. Ocesnakované kurča obalíme v pripravenej múke a vložíme do pekáča, ktorý sme vymastili olejom. Podlejeme trochou vody a pečieme pri teplote 200 stupňov. Podľa potreby počas pečenia môžeme podliať horúcou vodou. Kurča polievame výpekom. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Sobota, 20 Február 2010 11:27 |
Ingrediencie kuracie stehná, 2 vajcia, 100 ml mlieka, 80 g hladkej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, soľ, olej na vysmážanie Postup V miske zmiešame mlieko s vajíčkami, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľ a dôkladne vymiešame. Mäso jemne osolíme, obalíme v cestíčku a smažíme na rozpálenom oleji dozlatista. |
Sobota, 20 Február 2010 11:22 |
Ingrediencie kurča, hladká múka, vajíčka, strúhanka, soľ, olej Postup Rozporcované kurča posolíme. Obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke. Pečieme v rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista.
|
Nedeľa, 07 Február 2010 11:19 |
Ingrediencie 1 kurča, 70 g marhuľovej marmelády, 20 g kremžskej horčice, 1/2 lyžičky tymiánu, soľ, na podliatie kurací vývar Postup Kurča rozporcujeme, vložíme do pekáča, posolíme a podlejeme vývarom. Pečieme pri teplote 200 stupňov pol hodiny. V miske zmiešame marmeládu, horčicu, tymián a touto zmesou kurča dôkladne potrieme. Potreté kurča vložíme naspäť do rúry a pečieme ďalšiu pol hodinu za občastného podlievania výpekom.
|
Nedeľa, 24 Január 2010 17:54 |
Ingrediencie 500 g kuracích stehienok, 200 ml kuracieho vývaru, 3 strúčiky cesnaku, 3 kolieska citróna, 1 lyžička kurkumy, 1 cibuľa, 50 g kukurice, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 3 lyžice olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie Postup Na panvici rozohrejeme olej, pridáme prelisované cesnaky, kurkumu, mleté čierne korenie a nadrobno nakrájanú cibuľu. Smažíme dozlatista. Do pekáča vložíme umyté a osušené stehienka, natrieme osmaženou zmesou a pečieme pri teplote 200 stupňov. Akonáhle začne mäso zlatnúť, prilejeme vývar, pretlak, kukuricu a plátky citróna. Pečieme za občastného polievania výpekom. Podľa chuti dosolíme. |
Nedeľa, 17 Január 2010 11:37 |
Ingrediencie
kuracie stehná, 3 strúčiky cesnaku, 3 lyžice paradajkového pretlaku, 4 lyžice tekutého medu, 1 lyžica worčesterovej omáčky, 1 lyžička oregána, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie Postup Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Posolíme ich z každej strany a vložíme do pekáča. Z prelisovaného cesnaku, pretlaku, medu, omáčky, oregána, oleja, korenia si pripravíme marinádu, ktorú nalejeme na stehná. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 1 hodinu. Počas pečenia kurča polievame výpekom.
|
Piatok, 08 Január 2010 13:11 |
Ingrediencie 1 väčšia hus, soľ, mletá rasca Postup Hus dôkladne posolíme, posypeme rascou, popicháme vidličkou a vložíme do pekáča. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 2,5-3 hodiny. Počas pečenia polievame hus výpekom. Asi po 1,5 hodine hus otočíme a necháme dopiecť. Podávame s knedlíkom, kapustou, lokšami.
|
Streda, 06 Január 2010 11:50 |
Ingrediencie 1 rozporcované kurča, 40 strúčikov cesnaku, 1 lyžička kari, 1/2 lyžičky nastrúhaného muškátového orieška, soľ, olivový olej Postup Porcie kurčaťa osolíme a na rýchlo opečieme na oleji. Mäso preložíme do pekáča, podlejeme horúcou vodou, posypeme korením, soľou, obložíme očistenými celými kúskami cesnaku a za občastného polievania výpekom pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. zdroj:www.toprecepty.cz
|
|
|