Hydinové mäso
Kurča na víne PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 06 Marec 2010 11:44

Ingrediencie

1 kurča, 3 cibule, soľ, peper, 2 plátky slaniny, 5 bobkových listov, 3 guličky nového korenia, 300 ml červeného vína, 1 lyžica worčestrovej omáčky, 1 lyžica hladkej múky, ak je víno suché pridáme 1 lyžicu medu

Postup

Kurča rozporcujeme, osolíme, opepríme. Kúsky slaniny vložíme do pekáča, pridáme 1,5 cibule nakrájanej nahrubo, na to položíme porcie kurčaťa, dáme bobkový list, nové korenie, zasypeme 1 nakrájanou cibuľou, zalejeme 200 ml vína s worčestrovou omáčkou a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Zvyšnú cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na masle, pridáme múku a osmažíme svetlú zápražku. Kurča počas pečenia podlievame zvyšným vínom. Po 20 minútach pridáme k mäsu cibuľovú zápražku, med a pečieme dozlatista.  

zdroj:www.ajina-kucharka.wz.cz

 


 

 
Medové kurča s cesnakom PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 02 Marec 2010 11:33

Ingrediencie

1 kurča alebo 4 kuracie stehná , 2 veľké lyžice medu, 5 strúčikov cesnaku, 1 lyžička soli, 4 lyžice sójovej omáčky

Postup

Kurča narežeme  na štvrťky . V miske zmiešame med, prelisovaný cesnak, soľ, sójovú omáčku, premiešame a kúsky mäsa dôkladne ponatierame marinádou. Necháme prikryté odstáť najlepšie cez noc v chlade. Na druhý deň mäso preložíme do pekáča aj so zvyšnou marinádou a mäso trocha podlejeme vodou. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút, potom teplotu stiahneme na 180 stupňov a dopečieme dozlatista. Mäso počas pečenia podlievame výpekom.

zdroj: Martina Bážová

 


 

 

 
Cesnakové kurča v kari PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 25 Február 2010 14:45

Ingrediencie

1 kurča, soľ, 1 hlavička cesnaku, 5 lyžíc polohrubej múky, 2 lyžičky korenia kari, olej

Postup

Kurča rozštvrtíme, umyjeme a osušíme. Kúsky kurčaťa z každej strany osolíme. Cesnak prelisujeme a mäso z každej strany ponatierame. V uzavretej nádobe necháme najlepšie do druhého dňa odstáť v chladničke. Múku trochu osolíme a premiešame s korením. Ocesnakované kurča obalíme v pripravenej múke a vložíme do pekáča, ktorý sme vymastili olejom. Podlejeme trochou vody a pečieme pri teplote 200 stupňov. Podľa potreby počas pečenia môžeme podliať horúcou vodou. Kurča polievame výpekom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz 

 


 

 

 
Kurča v cestíčku PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 20 Február 2010 11:27

Ingrediencie

kuracie stehná, 2 vajcia, 100 ml mlieka, 80 g hladkej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, soľ, olej na vysmážanie

Postup

V miske zmiešame mlieko s vajíčkami, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľ a dôkladne vymiešame. Mäso jemne osolíme, obalíme v cestíčku a smažíme na rozpálenom oleji dozlatista.

 

 

 

 
Vyprážané kurča PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 20 Február 2010 11:22

Ingrediencie

kurča, hladká múka, vajíčka, strúhanka, soľ, olej

Postup

Rozporcované kurča posolíme. Obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke. Pečieme v rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista. 

 


 

 

 
Marmeládové kurča PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 07 Február 2010 11:19

Ingrediencie

1 kurča, 70 g marhuľovej marmelády, 20 g kremžskej horčice, 1/2 lyžičky tymiánu, soľ, na podliatie kurací vývar

Postup

Kurča rozporcujeme, vložíme do pekáča, posolíme a podlejeme vývarom. Pečieme pri teplote 200 stupňov pol hodiny. V miske zmiešame marmeládu, horčicu, tymián a touto zmesou kurča dôkladne potrieme. Potreté kurča vložíme naspäť do rúry a pečieme ďalšiu pol hodinu za občastného podlievania výpekom.

 


 

 

 
Brazilské kurča PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 24 Január 2010 17:54

Ingrediencie

500 g kuracích stehienok, 200 ml kuracieho vývaru, 3 strúčiky cesnaku, 3 kolieska citróna, 1 lyžička kurkumy, 1 cibuľa, 50 g kukurice, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 3 lyžice olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Na panvici rozohrejeme olej, pridáme prelisované cesnaky, kurkumu, mleté čierne korenie a nadrobno nakrájanú cibuľu. Smažíme dozlatista. Do pekáča vložíme umyté a osušené stehienka, natrieme osmaženou zmesou a pečieme pri teplote 200 stupňov. Akonáhle začne mäso zlatnúť, prilejeme vývar, pretlak, kukuricu a plátky citróna. Pečieme za občastného polievania výpekom. Podľa chuti dosolíme. 

 

 

 

 
Kurča s paradajkovým pretlakom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 17 Január 2010 11:37

Ingrediencie

kuracie stehná, 3 strúčiky cesnaku, 3 lyžice paradajkového pretlaku, 4 lyžice tekutého medu, 1 lyžica worčesterovej omáčky, 1 lyžička oregána, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Posolíme ich z každej strany a vložíme do pekáča. Z prelisovaného cesnaku, pretlaku, medu, omáčky, oregána, oleja, korenia si pripravíme marinádu, ktorú nalejeme na stehná. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 1 hodinu. Počas pečenia kurča polievame výpekom. 

 


 

 

 

 

 
Pečená hus PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 08 Január 2010 13:11

Ingrediencie

1 väčšia hus, soľ, mletá rasca

Postup

Hus dôkladne posolíme, posypeme rascou, popicháme vidličkou a vložíme do pekáča. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 2,5-3 hodiny. Počas pečenia polievame hus výpekom. Asi po 1,5 hodine hus otočíme a necháme dopiecť. Podávame s knedlíkom, kapustou, lokšami.

 

 

 

 


 
Alibaba a 40 zbojníkov PDF Tlačiť E-mail
Streda, 06 Január 2010 11:50

Ingrediencie

1 rozporcované kurča, 40 strúčikov cesnaku, 1 lyžička kari, 1/2 lyžičky nastrúhaného muškátového orieška, soľ, olivový olej

Postup

Porcie kurčaťa osolíme  a na rýchlo opečieme na oleji. Mäso preložíme do pekáča, podlejeme horúcou vodou, posypeme korením, soľou, obložíme očistenými celými kúskami cesnaku a za občastného polievania výpekom pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. 

zdroj:www.toprecepty.cz

 


 

 

 
Kalifornské kurča PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 03 Január 2010 13:12

Ingrediencie

1 kurča, 1 šálku (250 ml) vody, 1/2 šálky oleja, 1 lyžica kečupu, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžička cukru, 1 väčšiu na drobno narezanú cibuľu, 6 strúčikov prelisovaného cesnaku, 4 lyžičky vegety, 1 lyžička soli

Postup

Kurča rozporcujeme a vložíme do pekáča. Nesolíme a nekoreníme. Do hrnca vložíme všetky suroviny a varíme asi 5 minút. Omáčku nalejeme na kurča a pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. Počas pečenia polievame omáčkou. 

 


 

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 7 z 13

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist