Hydinové mäso
Pečená kačica PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 27 December 2009 12:46

Ingrediencie

1 kačica ( 2,8 kg), 3 jablká, 1 lyžica sušeného majoránu, 1 lyžica drvenej rasce, soľ, tuk na vymastenie pekáča

Postup

Kačicu dôkladne umyjeme a osušíme. Celú ju posypeme soľou, majoránkou, rascou. Jablká umyjeme a pokrájame na štvtky, zbavíme jaderníka a vložíme do brušnej dutiny. Kožu na bruchu zašijeme alebo uzavrieme ihlicou. Kožu na hrudi na mnohých miestach popicháme, aby sa z nej vytopil tuk. Rúru predhrejeme  na 200 stupňov. Pekáč vymastíme tukom a kačicu doň uložíme hruďou dole. Asi po hodine teplotu zvýšime na 220 stupňov. Kačicu obrátime a prudšie dopečieme. Trvá to asi 35 až 45 minút. Kačicu počas pečenia polievame výpekom. Podávame s červenou kapustou a knedlíkom.

 

 

 

 
Kurča vo worčestrovej omáčke PDF Tlačiť E-mail
Streda, 23 December 2009 08:54

Ingrediencie

kurča, maslo, 2 cibule

omáčka: 2 lyžice worčestrovej omáčky, 1 lyžica sójovej omáčky, trocha soli, 1 lyžica drvenej rasce, 3 lyžice oleja, 1 lyžička mletej červenej papriky, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup

Všetky suroviny na omáčku zmiešame. Rozporcované kurča vložíme do omáčky a necháme cez noc postáť v chlade.  Na dno pekáča narežeme na kolieska nakrájanú cibuľu, naukladáme porcie mäsa aj s omáčkou. Na vrch mäsa narežeme kúsky masla, jemne podlejeme vodou a pečieme pri teplote 200 stupňov. Počas pečenie polievame mäso výpekom. 

zdroj:www.ajina-kucharka.wz.cz

 


 

 
Majolkové rezne PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 15 December 2009 11:51

Ingrediencie

kuracie rezne, 250 ml majolenky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1 vajíčko, mleté čierne korenie,  strúhanka, olej na vysmážanie

Postup

Z majolenky, prelisovaných cesnakov, soli, korenia, vajíčka si pripravíme  cestíčko do ktorého vložíme mäso. Necháme cez noc v chlade postáť. Mäso vyberieme, obalíme v strúhanke a smažíme na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista. 

 


 

 
Kurča na štvrtok PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 12 December 2009 12:08

Ingrediencie

1 kurča, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1/8 masla

korenená omáčka: 1/2 šálky nakrájanej cibule, 1/2 šálky kečupu, 1/4 šálky vody, 1 lyžička soli, octu, worčestrovej omáčky, cukru, chilli korenie, 1/2 lyžičky mletého čierného korenia

Postup

Naporcujeme si kurča na 4 diely, osolíme a vložíme do pekáča. Pridáme maslo, prelisovaný cesnak. Všetky uvedené ingrediencie na omáčku povaríme asi 10 minút. Po uvarení omáčkou zalejeme kurča a pečieme pri teplote 200 stupňov, za občastného polievania mäsa omáčkou. 

zdroj:www.recepty.cz

 


 

 

 
Čertovské pečienky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 10 December 2009 08:23

Ingrediencie

500 g kuracích pečienok, 250 ml smotany na varenie, 1/4 lyžičky chilli korenie, 2 lyžičky mletej sladkej papriky, soľ, 1-2 cibule, olej

Postup

Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu. Keď zosklovitie, pridáme chilli, mletú papriku a krátko osmažíme. Pridáme nakrájanú pečienku a za stáleho miešanie dusíme do zmäknutia. Zalejeme smotanou a necháme prejsť varom. Odstavíme a podľa chuti dosolíme. Podávame s ryžou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz 

 


 

 
Kurča siedmych bylín PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 04 December 2009 19:26

Ingrediencie

kuracie stehná, 6 lyžíc citrónovej šťavy, 2 lyžičky sójovej omáčky,  1 lyžička sušeného cesnaku, 1 lyžička mletej sladkej papriky, 1 lyžička mletého čierneho korenia, , 1 lyžička rozmarínu, 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate, 1 lyžička oregána, 1 lyžička šalvie

Postup

Z citrónovej šťavy a sójovej omáčky pripravíme marinádu, vložíme do nej mäso. Necháme v chlade odstáť.  Korenia zmiešame a jednotlivo  obalíme kuracie stehná. Mäso preložíme do pekáča a zalejeme zvyšnou marinádou. Pečieme pri teplote 210 stupňov. Počas pečenia polievame mäso výpekom.

 


 

 

 
Kurča na kyslej kapuste PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 26 November 2009 11:36

Ingrediencie

1 kurča, 1 kg kyslej kapusty, olej, 4 lyžice kečupu, 4 lyžice kyslej smotany, grilovacie korenie

Postup

Kurča rozporcujeme. Z kapusty vytlačíme šťavu a zmiešame ju s kečupom a smotanou. Dno pekáča potrieme olejom, rozložíme kapustu a na vrch poukladáme kúsky kurčaťa, ktoré posypeme grilovacím korením. Pečieme pri teplote 200 stupňov. Počas pečenia polievame kurča výpekom. Podávame s knedlíkom. 

 


 

 
Kari kurča s ananásom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 November 2009 09:53

Ingrediencie

4 kuracie stehná, 440 g konzerva kúskového ananásu, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžička kari, 1 lyžička zázvoru, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice hladkej múky, soľ

Postup

Ananás scedíme a v šťave zmiešame sójovú omáčku, prelisovaný cesnak a všetky korenia.  Do tejto marinády vložíme mäso a necháme cez noc v chlade. Potom mäso vyberiem, osolíme a vložíme do pekáča s polovicou marinády. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 35 minút. V zbytku marinády vymiešame hladkú múku a vlejeme k mäsu. Pečieme do zlatista. Asi 10 minút pred koncom pečenia vložíme kocky ananásu. 

zdroj:www.ajina-kucharka.wz.cz

 


 

 

 
Kuracie prsíčka s horčicou a syrom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 21 November 2009 17:37

Ingrediencie

4 kuracie rezne, 3 lyžice plnotučnej horčice, 3 lyžice bieleho jogurtu, 3 lyžice hladkej múky, 100 g strúhaného syra, 3 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenky

Postup

Horčicu zmiešame s jogurtom. Do tejto zmesy namočíme umyté a osušené rezne a vložíme do misky. Zakryté necháme cez noc v chlade uležať. Syr zmiešame s múkou a bylinkami. Rezne postupne namáčame v tejto zmesy a kladieme do pekáča vyloženým papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme asi 45 minút.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 

 

 
Grécke kurča PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 November 2009 12:57

Ingrediencie

1 kurča, 1 kg zemiakov, 2 cibule, 2 jablka, 2 mrkvy, 4 strúčiky cesnaku, grilovacie korenie, trocha oleja, 2 lyžice plnotučnej horčice, kari, soľ, strúhaný syr

Postup

Kurča rozporcujeme. Očistenú zeleninu, jablká, pokrájame na plátky. Vložíme do pekáča, pokvapkáme olejom, nadrobno pokrájaným cesnakom, horčicou. Posypeme grilovacím korením, soľou a dôkladne premiešame. Na vrch rozložíme kúsky kurčaťa, ktoré posypeme grilovacím korením a kari. Pečieme pri teplote 200 stupňov. Občas kurča polejeme výpekom. Asi 15 minút pred dopečením mäso posypeme strúhaným syrom.

 

 

 

 
Kurča po španielsky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 01 November 2009 11:17

Ingrediencie

1 kurča

Zálievka: 3 lyžice kečupu, 1 lyžica medu, 1 lyžica sušenej petržlenovej vňate, 1 lyžica nasekanej cibule, soľ, štipka šalvie, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1 strúčik prelisovaného cesnaku

Postup

Kurča rozporcujeme a osolíme. Zálievku si pripravíme zmiešaním uvedených surovín. Pripravenou zálievkou ponatierame kurča a pečieme pri teplote 200 stupňov. Počas pečenia kurča polejeme výpekom.

 

 

 

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 8 z 13

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist