Hydinové mäso
Zapečené kurča v šľahačke PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 29 Október 2009 11:25

Ingrediencie

1 kurča, mletá sladká paprika, soľ, 10 strúčikov cesnaku, 200 ml smotany na šľahanie, 300 g tvrdého syra

Postup

Kurča rozporcujeme, osolíme a vložíme do pekáča. Poprašíme ho mletou sladkou paprikou, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, zalejeme smotanou a vrch husto posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista.  

 


 

 
Zapečené kuracie pečienky PDF Tlačiť E-mail
Streda, 28 Október 2009 14:48

Ingrediencie

500 g kuracích pečienok, 50 g slaniny, niekoľko plátok anglickej slaniny, 40 g masla, 4 vajcia, 75 ml smotany na varenie, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Slaninu nakrájame na tenké plátky, opečieme a položíme na dno zapekacej misy, ktorú sme si potreli maslom. Na panvicu dáme maslo a pečienky z oboch strán opečieme. Vyberieme z panvicu, rozložíme na opečenú slaninu, preložíme niekoľkými plátkami anglickej slaniny zrolovanej do rolky. V smotane rozšľaháme vajíčka, posolíme, okoreníme a touto zmesou polejeme pečienky. Pečieme pri teplote 200 stupňov.

Podávame s uvarenými zemiakmi, kašou alebo obľúbeným šalátom.

zdroj:www.recepty.czweb.org 

 


 

 
Kuracinka na póre PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 25 Október 2009 10:49

Ingrediencie

700 g kuracích pŕs, soľ, olej, 1 pór, 1 konzerva šampiňónov, 1 konzerva kukurice, 1 smotanu na varenie, 300 ml kuracieho vývaru, 1 lyžica Solamylu

Postup

Kuracie prsia nakrájame na rezančeky, osolíme a osmažíme na oleji. Potom mäso preložíme do misky. Na panvici (podľa potreby pridáme olej)  orestujeme na kolieska nakrájaný pór, pridáme precedené šampiňony a krátko podusíme. Zalejeme vývarom, pridáme precedenú kukuricu a mäso. Posolíme, premiešame a dusíme do mäkka. Pred koncom varenia vlejeme k mäsu smotanu, v ktorej sme rozmiešali Solamyl. Krátko povaríme. Podávame s ryžou.

 


 

 

 
Kurča cibuľák PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 15 Október 2009 15:59

Ingrediencie

1 kurča,  vegeta, soľ, mleté čierne korenie, 65 g masla, 4 veľké cibule, 4 strúčiky cesnaku,  8 ptátkov anglickej slaniny

Postup

Do pekáča dáme maslo, nakrájanú cibuľu, ktorú posypeme vegetou. Kurča naporcujeme, osolíme, posypeme korením, potrieme prelisovaným cesnakom a dáme do pekáča na cibuľu. Porcie kurčaťa pokryjeme plátkami slaniny a pečieme pri teplote 200 stupňov. 

zdroj:www.ajina-kucharka.wz.cz

 


 

 

 
Kanadské kurča PDF Tlačiť E-mail
Streda, 14 Október 2009 10:38

Ingrediencie

1 rozporcované kurča

zmes: 1/2 šálky pokrájanej cibule, 1/2 šálky kečupu, 1/2 šálky vody, 1/8 rozpusteného masla, 2 stúčiky prelisovaného cesnaku, 1 lyžička citrónovej šťavy,  1 lyžica octu, 1 lyžica cukru, 1 lyžica worčestru, 1/4 lyžičky mletého čierného korenia, 1/2 lyžičky chilli

Postup

Suroviny na zmes dôkladne premiešame. Kurča vložíme do  pekáča a pripravenou zmesou kurča polejeme. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. 

 


 

 
Strapaté kuracie rezne PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 05 Október 2009 10:26

Ingrediencie

500 g kuracích pŕs, soľ, vegeta, 3 vajcia, mleté čierne korenie, 1 lyžica kremžskej horčice, 5 lyžíc Solamylu, 1 malá konzerva šampiňónov

Postup

Kuracie prsia pokrájame na rezančeky. Do misy dáme vajíčka, korenie, horčicu, soľ, vegetu a Solamyl. Všetko spolu premiešame. Scedené šampiňóny a kuracie mäso ponoríme do pripravenej zmesi a dôkladne premiešame. Necháme v chlade odstáť 4-5 hodín. Potom na rozpáleny olej kladieme lyžicou kôpky, ktoré smažíme z obidvoch strán do zlatista. Výborné s tarhoňovým šalátom.

zdroj:www.mimibazar.sk 

 


 

 
Kurča na jablkách PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 26 September 2009 10:37

Ingrediencie

1 kurča, soľ, 2 lyžice olivového oleja, 4 lyžičky kari, 3 stredne veľké jablká, 2 cibule, 200 ml kuracieho vývaru

Postup

Kurča umyjeme, naporcujeme, osolíme zo všetkých strán a vložíme do pekáča. V oleji rozmiešame tri lyžičky kari korenie a zmesou potrieme kúsky kurčaťa. Jablká zbavíme jaderníkov a šupky a nakrájame ich na malé kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Jablkami a cibuľou obložíme kurča, všetko poprašíme lyžičkou kari, trochu posolíme a podlejeme kuracím vývarom. Pečieme pri teplote 210 stupňov. Počas pečenia kurča občas podlejeme výpekom. 

 


 

 

 
Lahodné bryndzové kurča PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 15 September 2009 09:26

Ingrediencie

1 kurča, 4 vajcia, 60 g bryndze, 4 lyžice mlieka, 120 g hladkej múky, mletá sladká paprika, soľ, olej, hladká múka na obalenie

Postup

Kurča rozporcujeme, osolíme a obalíme v hladkej múke. Z múky, vajcia, mlieka, bryndze, zo soli a z mletej papriky pripravíme redšie cestíčko. Kurča osušíme, obalíme v múke a potom v cestíčku. Vyprážame na rozpálenom ohni do zlatista.

 


 

 

 

 
Ťavie hrby PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 13 September 2009 10:30

Ingrediencie

Kuracie prsia, šunka, plátkový syr, konzerva celého ananásu, ryža, plnotučná horčica, soľ, mleté čierne korenie, olej

Postup

Najprv si uvaríme ryžu. Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na rozpálenom oleji. Opečené prsia vložíme do pekáča, potrieme horčicou. Na každé mäso položíme plátok šunky, na šunku koliesko ananásu, na ananás naberačkou naložíme kopček uvarenej ryže a na každý hrb položíme plátok syra. Mäso podlejeme ananásovou šťavou a pečieme pri teplote 210 stupňov. 

 


 

 

 
Kurča na čučoriedkach PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 08 September 2009 10:37

Ingrediencie

1 kurča, 1 pohár čučoriedok (asi 150 ml),  soľ, grilovacie korenie, maslo

Postup

Kurča naporcujeme, umyjeme a osušíme. Nasolíme a vložíme do pekáča vymasteného maslom. Posypeme korením, podlejeme trochou vody, priklopíme a pečieme pri teplote 220 stupňov. Ak je mäso mäkké, pridáme do pekáča čučoriedky (lyžičkou medzi kúsky mäsa) a odkryté dopečieme do zlatista.

zdroj:www.mamincinyrecewpty.cz

 


 

 

 
Cesnakové kurča so šľahačkou PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 24 August 2009 11:23

Ingrediencie

1 kurča, 50 g masla, 4 strúčiky cesnaku, 200 g syru Eidam, 250 g smotany na šľahanie, soľ

Postup

Kurča rozporcujeme na menšie porcie, osolíme, naukladáme na maslom vymastený pekáč. Očistený cesnak narežeme na tenké plátky, posypeme ním porcie kurčaťa, všetko zasypeme strúhaným syrom a zalejeme smotanou. Pečieme pri teplote 210 stupňov do zlatohneda. 

 


 

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 9 z 13

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist