Hydinové mäso
Babské kura PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 17 August 2009 13:57

Ingrediencie

5-6 veľkých zemiakov, majoránka, soľ, cesnak, rasca, 3 rohlíky, 200 ml mlieka, 1 lyžička vegety, 1 lyžica masti, 100 g slaniny, 1 cibuľa, 4 vajcia, 1 kurča, grilovacie korenie

Postup

Očistené kurča rozporcujeme na osem častí. Rohlíky nakrájame na kocky, zalejeme mliekom a necháme nasiaknúť. Na panvici rozohrejeme masť, pridáme na kocky pokrájanú slaninu, nadrobno pokrájanú cibuľu a osmažíme. Zemiaky olúpeme, nastrúhame a zlejeme prebytočnú šťavu. Osolíme, pridáme majoránku, rascu, prelisovaný cesnak, 2 vajcia a premiešame. K rohlíkom pridáme vegetu, celý obsah panvice, 2 vajíčka a premiešame. Zemiakovú a rohlíkovú zmes zmiešame dohromady a nalejeme do dobre vymasteného pekáča. Na ňu naskladáme osolené kúsky kurčaťa kožou dole, ľahko pritlačíme a posypeme grilovacím korením.  Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 45 minút. Potom kurča pretočíme kožou nahor, posypeme grilovacím korením a pečieme dozlata bez prikrytia. Podávame so zeleninou. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Kurča s cuketovou omáčkou PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 13 August 2009 11:00

Ingrediencie

1 kurča, 1 väčšiu alebo 2 menšie cukety, 1 veľká cibuľa, 10 guličiek nového korenia, 1 lyžica majoránky, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml smotany na varenie, 2 lyžice octu, mletá rasca

Postup

Olúpané cukety natrúhame na pekáč. Pridáme nové korenie, majoránku, osolíme, posypeme čiernym korením a premiešame. Zalejeme smotanou, pridáme ocot a podlejeme trochou vody. Na to položíme posolené kúsky kurčaťa, posypeme rascou, nadrobno pokrájanou cibuľou a prikryté pečieme pri teplote 220 stupňov asi 30 minút. Potom pekáč odkryjeme a pečieme ešte asi 35 minút do zlatista.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz 

 


 

 

 
Šťavnaté rezne PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 10 August 2009 10:49

Ingrediencie

4 kuracie prsia, 250 g kyslej smotany, 3 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 400 g postrúhaného syra, strúhanka, soľ, olej 

Postup

Kuracie prsia vyklepeme a posolíme. Pripravíme si marinádu z kyslej smotany, vajíčka a prelisovaných cesnakov. Kuracie prsia vložíme do marinády a necháme v chlade odležať aspoň 3 hodiny. Po vybratí z marinády ich obalíme v strúhanom syre, následne v strúhanke a vypražime na oleji do zlatista. 

 


 

 
Kurča v pivnej omáčke PDF Tlačiť E-mail
Streda, 22 Júl 2009 09:41

Ingrediencie

4 štvrťky kurčaťa alebo 4 stehná, soľ, celý peper, cesnak podľa chuti, 1/4 l svetlého piva, 6 lyžíc kečupu, 1 lyžica octu, olej alebo maslo, 3 cibule

Postup

Porcie kurčaťa opečieme na tuku zo všetkých strán, osolíme, pridáme niekoľko zrniečok celého pepru, pokrájanú cibuľu a dusíme asi 15 minút. Potom rozmiešame pivo s kečupom a octom a vylejeme na kurča. Dáme do rúry a pečieme do mäkka. Keď je kurča mäkké a omáčka z časti vypečená, pridáme natretý cesnak a podávame s ryžou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 

 
Kuracina s tatárkou PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 14 Júl 2009 11:03

Ingrediencie

1 rozporcované kurča, 1 väčšia cibuľa, plátkový syr eidam, grilovacie korenie, 50 g masla, tatárska omáčka

Postup

Na dno pekača narežeme plátky masla a vysypeme ho na kolieska nakrájanou cibuľou.  Potom rozložíme kúsky kurčaťa, ktoré posypeme grilovacím korením. Mäso ponatierame tatárskou omáčkou a na vrch poukladáme plátky syra. Pekáč zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút. Potom alobal zložíme a kurča dopečieme.

 


 

 

 
Krídielka v marináde PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 28 Jún 2009 14:33

Ingrediencie

1 balenie kuracích krídielok,  grilovacie korenie, kúsok masla

marináda: 1 kyslá smotana, 2 lyžice medu, 3 lyžice oleja, 2 lyžice kečupu, 1 lyžica sójovej omáčky, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku

Postup

Z uvedených surovín si pripravíme marinádu. Dôkadne premiešame. Do marinády vložíme krídielka a necháme v chlade aspoň 4 hodiny postáť. Pekáč potrieme maslom a uložíme pripravené krídielka. Posypeme grilovacím korením a pečieme pri teplote 200 stupňov. 

 

 

 

 

 
Kurča pod perinou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 31 Máj 2009 09:47

Ingrediencie

1 kurča, 2 cibule, 200 g strúhaného syra, kurací vývar, soľ, mletá sladká paprika, maslo na vymastenie

Postup

Kurča umyjeme, rozporcujeme, posolíme a vložíme do vymasteného pekáča. Na mäso poukladáme kolieska očistenej cibule. Kurča posypeme strúhaným syrom a nakoniec posypeme mletou paprikou. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 210 stupňov asi 30 minút. Potom alobal zložíme, podlejeme vývarom a pečieme dozlatista. 

 


 

 
Kurací perkelt PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 23 Máj 2009 08:06

Ingrediencie

1 kurča, olej, 1 cibuľa, mletá sladká paprika, vegeta, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita, pridáme papriku a premiešame. Vložíme rozporcované kurča, vegetu, soľ, mleté čierne korenie, premiešame, hrniec prikryjeme a dusíme na miernom plameni asi 1 hodinu. Počas dusenia podľa potreby podlievame vodou.

 

 

 

 
Kurča na smotane PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 08 Máj 2009 09:30

Ingrediencie

1 kurča, cibuľa, olej, mletá červená paprika, soľ, bobkový list, 1 lyžica vegety, 250 ml smotany na šľahanie, 0,5 l mlieka, 1,5 lyžice hladkej múky

Postup

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.  Pridáme rozporcované kurča, premiešame, posolíme, podlejeme asi 1 dcl vody, prikryjeme pokrievkou a na miernom plameni dusíme asi 15 minút. Pridáme mletú červenú papriku, bobkový list, vegetu, premiešame a ďalej dusíme prikryté asi 45 minút. V smotane rozhabarkujeme múku a vlejeme k mäsu. Šťavu doriedíme mliekom, na miernom plameni necháme zovrieť a odstavíme. 

 


 

 

 
Kurča na šampiňónoch PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 05 Máj 2009 08:19

Ingrediencie

Kurča, cibuľa, olej, 2 konzervy šampiňónov, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Kurča umyjeme, rozporcujeme. Na oleji osmažíme cibuľku nakrájanú nadrobno. Pridáme kuracie mäso, mierne osolíme, zakryjeme pokrievkou a na miernom plameni dusíme asi 20 minút. Pridáme scedené šampiňóny, mleté čierne korenie a varíme bez pokrievky, pokiaľ mäso nezmäkne asi 45 minút. Podľa potreby v priebehu varenia podlievame šťavou z konzervy.

 

 

 

 
Kurča na kapuste PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 16 Apríl 2009 09:40

Ingrediencie

1 kurča, asi 1,5 kg zemiakov, 1 kg kyslej kapusty, 1 klobása, 100 g anglickej slaniny, soľ, mletá rasca, grilovacie korenie

Postup

Na dno pekáča rozložíme na pásy narezanú slaninu. Na slaninu poukladáme ostrúhané a na kolieska nakrájané zemiaky. Posolíme, posypeme rascou. Na zemiaky uložíme kapustu a podlejeme trochou šťavy z kapusty. Na kapustu poukladáme na kolieska nakrájanú klobásu a nakoniec rozporcované a grilovacím korením posypané kúsky kurčaťa. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 stupňov 1 hodinu. Potom pekáč odkryjeme a kurča dopečieme dozlatista.

 


 

 

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 10 z 13

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist