Pečené korenené kurča Tlačiť
Nedeľa, 15 Február 2009 07:23

Ingrediencie

1 kuča, 3-4 Pl hladkej múky, 1 čl mletá červená paprika, 1/2 čl majoránu, 1/2 čl mletého bielého korenia, 1 čl soli, 4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, 200 ml šľahačkovej smotany, 4 Pl oleja, masla na vymatenie pekáča, štipku rasca

Postup

Kurča prerežeme na polovicu. Múku zmiešame so soľou, paprikou, koreninami a nadrobno pokrájaným cesnakom. Kurča obalíme v zmesi a poukladáme do vymasteného pekáča. Mäso posypeme zvyškami zmesi, tenkými kolieskami cibule a smotanou zmiešanou s olejom. Pečieme pri teplote 200 stupňov za občastného polievania výpekom. Podávame s ľubovoľne upravenými zemiakmi.