Kurča s bylinkovou kôrkou Tlačiť
Nedeľa, 17 Apríl 2011 08:19

Ingrediencie

1 rozporcované kurča, 4 vajcia, 6 lyžíc polohrubej múky, 9 lyžíc strúhanky, soľ, mleté biele korenie, mletá červená paprika, majorán, bazalka, grilovacie korenie, gyros, olej

Postup

Do jedného taniera nasypeme múku, v druhom rozšľaháme vajíčka, ktoré dochutíme soľou, bylinkami. Do tretieho dáme strúhanku. Kúsky mäsa posolíme, obalíme v trojobale - múka, vajcia, strúhanka. Poukladáme ich do olejom vymasteného pekáča a pripravené mäso tak isto pokvapkáme olejom. Rúru vyhrejeme na 190 stupňov a mäso v nej pečieme cca 20 minút, potom mäso otočíme a dopečieme dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.